Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen.
Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen. Foto: Ole Martin Solberg

Skiskytterparet mistet sønnen David (13) første nyttårsdag

Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen er i bunnløs sorg etter at sønnen gikk bort natt til første nyttårsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er i bunnløs sorg. Det ufattelige og utenkelige har likevel skjedd. Man skal ikke miste et barn på 13 år, sier Gunn Margit Andreassen og Frode Andresen i en pressemelding sendt ut fredag morgen.

Første nyttårsdag ble 13 år gamle David Aas Andresen funnet død i sin egen seng. Kvelden i forveien hadde han feiret nyttårsaften med sine foreldre, to søsken og besteforeldre i Hønefoss.

– Det var en glad og fornøyd gutt som gikk til sengs. Alt var helt normalt, sier Gunn Margit og Frode.

Epilepsi

David er obdusert, men den endelige obduksjonsrapporten skal ikke være ventet før om to-tre måneder.

David Aas Andresen (13). Foto: Privat
David Aas Andresen (13). Foto: Privat

– For rundt fire år siden fikk David påvist at han hadde svak epilepsi. Men det var ikke noe stort problem. Han levde et helt normalt liv, sier foreldrene.

Ifølge pressemeldingen antar Gunn Margit og Frode at David fikk et sterkt epileptisk anfall mens han sov.

Minnestund

– Fotball var det store i livet hans. Det var fotball sammen med lagkamerater i Haugsbygd IF, det var fotball ute i hagen, fotball gjennom Fifa-spill i sofaen eller fotball i stua med softball. Real Madrid var laget hans, sier Gunn Margit og Frode – naturlig nok sterkt preget av det som har skjedd.

Fredag holdes det minnestund for David på Haugsbygd ungdomsskole. Tirsdag 9. januar blir det begravelse i Haug kirke. Denne er åpen for familie og venner.

– Vi setter stor pris på all støtte vi har mottatt. Vi må så raskt som mulig vende tilbake til hverdagen med jobb og oppfølging av barn. Men vi kommer til å sørge i lang tid framover, sier skiskytterparet.