Sons missil stoppet West Ham-ran

To drømmemål da Tottenham og West Ham spilte uavgjort, men hjemmelaget har god grunn til å føle seg snytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-West Ham 1-1

Se drømmemålene i kampreferatet øverst.

Det var fortsatt krutt i fyrverkeriet til Tottenham og West Ham. London-derbyet ble kanonskuddenes kamp.

Sju minutter før full tid utlignet Heung-min Son med et missil, etter at Pedro Obiang hadde gitt West Ham en ufortjent ledelse med et prosjektil.

– Det er to vanvittige treff. Det er sjeldent vakkert å se på slike mål, sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

– Veldig skuffet

Dermed var ranet forhindret, men kanskje ikke helt.

– Jeg scoret et vakkert mål, men det er ikke så viktig nå. Vi er veldig skuffet over resultatet, vi burde ha vunnet denne kampen, sier målscorer Heung-min Son.

– Hans mål var nok bedre enn mitt. Det var et fantastisk skudd. Vi har den beste keeperen i verden, og han var sjanseløs. Et fantastisk treff.

Ett poeng var ikke mer enn hjemmelaget fortjente, som var det førende laget gjennom hele kampen og vant skuddstatistikken 31-3.

– For å være ærlig er vi ikke skuffet over at det 1-1. De hadde mange sjanser, og får vi ett poeng på Wembley må vi være fornøyd, sier Mark Noble etter kampen.

– Det er tøft å akseptere. Normalt vil en slik kamp ende 3, 4, eller 5-1, men slik ble det ikke. Man trenger litt flaks for å score, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino.

Obiangs ledermål kom på det som var West Hams første skudd i kampen.

– Det er to prosents sjanse å score derfra, men så får han stjernetreff, sier Erik Thorstvedt om West Ham-spillerens treff.

– Det er en fantastisk scoring, og han bør skyte oftere, sier Noble om vennen.

Snytt for tre straffer

TV 2s eksperter mente Spurs hadde ytterligere grunn til å føle seg snytt. I tillegg til det spillemessige overtaket mente Erik Thorstvedt og Petter Myhre at Tottenham var snytt for tre straffespark.

En gang da Dele Alli ble sparket bak på leggen, en gang da Harry Kane gikk i bakken i duell med Pablo Zabaleta og også da Adrian meide ned Dele Alli etter at engelskmannen fikk avsluttet.

– De to første er straffespark, men den siste blir aldri dømt på. Vi klør oss i hodet over det, men vi har diskutert slike situasjoner i ti år, sier Myhre.

Samtidig burde Spurs vært avblåst for en takling rett i forkant av utligningen.

Dommeren var Mike Dean, som fikk det glatte lag av Arsène Wenger etter en straffeavgjørelse mot West Bromwich nyttårsaften.

Solid sisteskanse

West Hams kampplan var å ligge lavt, frustrere Tottenham og prøve å ta sjanser om de får dem.

Spurs dominerte naturlig nok førsteomgang, og tilbakevendte Kane var sentral i det meste. Spissen brukte bare tre minutter på å skape sin første farlighet. Avslutningen fra skrått hold ble stoppet av West Ham-keeper Adrian.

Kane fikk også en avslutning blokkert, en nettkjenning som ikke var gjeldende på grunn av offside, og en avslutning fra utenfor 16-meteren som ble reddet av en langstrukket Adrian.

Heung-min Son hadde et skuddforsøk som ble avverget av West Hams sisteskanse, før Christian Eriksen virkelig testet spanjolen som fikk tuppet ballen over like før det ble blåst til pause.

West Ham var helt tannløse offensivt, men stod også imot bakover – til tross for at vertene vant skuddstatistikken 12-0.

Måtte fremover

– De forsvarer seg veldig godt, men det blir vanskeligere og vanskeligere utover i kampen å holde det. Spurs venter bare på den lille glippen som gir dem sjansen, sa Erik Thorstvedt i pausen.

Ekspertisen var sikker på at den ville komme, om ikke gjestene fikk spillet til å sitte bedre.

– Fortsetter det slik trenger West Ham flaks for å ta poeng. De er nødt til å få til noe eget spill, sa Petter Myhre.

Innledningsvis var tendensene gode for «The Hammers», men etterhvert klarte Tottenham å flytte spillet lenger opp på bortelagets banehalvdel

Igjen måtte forsvaret kaste seg inn i blokkeringer, og stole på at Adrian var på pletten om ballen gikk forbi.

Harry Kane fikk ikke straffen han ville ha etter å ha gått i duell med Pablo Zabaleta, og tross det spillemessige overtaket fikk Spurs en rett i fleisen.

Scoret med første skudd

Kampens første West Ham-skudd kom etter 70 minutter, men det var ikke et hvilket som helst skudd.

Pedro Obiang hamret til fra 25 meters hold, og traff klokkerent på vristen. Ballen suste som et prosjektil opp i krysset bak Hugo Lloris.

– Det er et vanvittig treff han får. Et prosjektil, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

David Moyes trodde nesten ikke det han så, men kunne glede seg over en ufortjent ledelse.

Utlignet med missil

Tottenham prøvde å starte et stormangrep, og gjorde også to raske bytter med Erik Lamela og Victor Vanyama inn for Moussa Sissoko og Eric Dier.

Oppofrende West Ham-spillere og Adrian holdt dem fra livet, inntil Heung-Min Son fant frem sin egen skuddfot.

Sørkoreaneren fikk ballen på 30 meter og førte ballen fremover. Med svakt press fra Mark Noble fikk han lade kanonen, og Son fikk skutt ut et fantastisk missil som sang i nettet bak den frem til da uslåelige spanske keeperen.

Spurs presset på for seiersmålet, men fikk det ikke.

– Jeg er overlykkelig over å ta et poeng. Jeg har sett dem slå Real Madrid her, og slått lag med fire-fem mål, sier David Moyes.

– David Moyes kan være fornøyd med poenget, men West Ham er heldige som kommer fra dette med poeng, sier Petter Myhre.