INGEN TÅLMODIGHET: Hårfargen skal komme fra et produkt som heter Just for Men. Jo lenger det får virke, jo mørkere blir fargen. Men Trump skal ikke ha tålmodighet til å vente på at fargen får satt seg skikkelig. REUTERS/Carlos Barria/File Photo
INGEN TÅLMODIGHET: Hårfargen skal komme fra et produkt som heter Just for Men. Jo lenger det får virke, jo mørkere blir fargen. Men Trump skal ikke ha tålmodighet til å vente på at fargen får satt seg skikkelig. REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Boken Trump vil stoppe:

Derfor har Trump den karakteristiske sveisen

I den ennå ikke publiserte boken om Trumps første år som president beskrives det hvordan Ivanka forklarer farens sveis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge forfatter Michael Wolff er det en munter historie datteren Ivanka Trump av og til deler med venner.

Issen skal være helt blank etter en skalpreduksjon. Håret på sidene og foran dras mot midten og gres så tilbake før det hele ordnes med hårspray.

Utdatert teknikk

Avisen Washington Post har tatt seg bryet med å spørre en plastikkirurg om dette er en plausibel forklaring på Trump-sveisen. Kirurgen Elie Levine forteller at man sluttet med slike operasjoner for mange år siden. Ifølge Huffington Post ble inngrepet gjennomført i 1989.

Skalpreduksjon går ut på at man fjerner hud uten hårvekst og strekker og syr sammen huden som er rundt slik at skallete partier forsvinner. Dette er imidlertid et omfattende inngrep og vil føre til at hårets vekstmønster vil se underlig ut.

– Det tvinger deg til å kjemme håret på en spesiell måte for å få deg til å se, om ikke normal, så i hvert fall tilnærmet normal ut, forklarer legen.

Fargen kommer fra et produkt som heter Just for Men, forteller Ivanka ifølge boken. Jo lenger fargen får virke før den skylles ut, jo mørkere blir det. At Trumps hår er orange-aktig, skal skyldes presidentens mangel på tålmodighet. Om man ikke venter lenge nok, vil hårets naturlige farge og en messing-aktig farge skinne gjennom.

Truer med søksmål

Dette er en av historiene i boken presidenten nå prøver å stanse. Trumps advokat Charles J. Harder har sendt et varsel om et mulig søksmål til forfatteren Michael Wolff og forlagssjefen i Henry Holt and Co.

Trump har også truet med søksmål mot sin tidligere sjefstrateg Steve Bannon, som er blant dem som retter kraftig kritikk mot Trump og hans familie i boka, som har undertittelen «Inside the Trump White House».

Trump fremstilles ikke på en fordelaktig måte i boken. Her er noen av historiene, som er gjengitt i et utdrag av boken i New York Magazine:

Reince Priebus vurderer om han skal si ja til jobben som stabssjef. Men etter et møte med Trump er han skeptisk. Trump snakket uten stans og gjentok seg selv hele tiden.

Når Priebus lufter dette for en av Trumps nære medarbeidere, får han følgende svar:

– Dette er greia: I en times møte med ham vil du høre 54 minutter med fortellinger, og det kommer til å være de samme historiene om og om igjen. Så du må ha ett poeng du vil fremføre, og du smetter det inn så ofte du kan.

Etter et møte med en delegasjon fra Silicon Valley i desember 2016, ringte Trump til sin venn, mediemogulen Rupert Murdoch, for å fortelle hvor bra det gikk og at de trenger hans hjelp.

– Donald, svarte Murdoch, i åtte år har disse karene hatt Obama i lomma. De styrte praktisk talt regjeringen. De trenger ikke din hjelp.

– Se på H1-B-visaene. De trenger virkelig H1-B-visaene, svarte Trump.

Dette er en type innreisetillatelse som tillater innreise til USA for en viss gruppe immigranter. Når Murdoch påpeker at det kan være vanskelig å kombinere med Trumps lovnader om å bygge en mur mot Mexico og stenge grensene, svarer Trump at de vil finne ut av det.

Idet Murdoch la på røret, sa han ifølge boken:

«What a fucking idiot.»

Trump skal ha vært kjent blant sine venner for å ha dårlig allmennkunnskap. Under valgkampen ble Trump-rådgiveren Sam Nunberg sendt inn til sjefen for å forklare ham grunnloven.

– Jeg kom til det fjerde grunnlovstillegget før fingeren hans begynte å dra ned leppa og øynene begynte å rulle bakover, forteller Nunberg.

Søndagen etter at Trump var innsatt som president, var Joe Scarborough og Mika Brzezinski invitert på lunsj i Det hvite hus. Scarborough og Brzezinski var programledere i programmet «Morning Joe» og et halvoffisielt kjærestepar.

Da Trump spurte om hvordan det gikk med forholdet og de svarte at det gikk bra, sa Trump at de burde gifte seg.

– Jeg kan vie dere! Jeg er en internett Unitarian-prest, utbrøt Trumps svigersønn Jared Kushner, som ellers er jødisk.

– Hva? skal presidenten har spurt.

– Hva snakker du om? Hvorfor skulle de ønske at du vier dem når jeg kan vie dem? Når de kan bli viet av presidenten! På Mar-a-Lago!

Stort antall kilder

Michael Wolff sier selv at boka er basert på over 200 intervjuer, og han hevder at han nærmest har hatt en fast plass i sofaen i Det hvite hus.

Boken skulle etter planen publiseres 9. januar, men torsdag kveld melder CNN at utgivelsen er fremskyndet til fredag kl. 15.00 norsk tid, på grunn av all furoren rundt boken.

Donald Trumps advokater arbeider imidlertid for å få stoppet boken.