TATT ETTER ETTERLYSNING: 43-åringen fra Halden har innrømmet at han stakk av med kredittkort og koder mens han gikk postrunden.
TATT ETTER ETTERLYSNING: 43-åringen fra Halden har innrømmet at han stakk av med kredittkort og koder mens han gikk postrunden.

Postmann dømt for tyveri og misbruk av kredittkort

Mannen ble pågrepet etter etterlysning på «Åsted Norge».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken møtte en 43 år gammel tidligere postmann i Halden tingrett. Han var tiltalt for å ha stjålet kredittkort og koder fra 21 personer. Dette gjorde han fra personer på hans postrunde i Halden.

Ifølge dommen klarte han å få ut 160.000 kroner fra forskjellige minibanker. Han forsøkte å ta ut ytterligere 130.000 kroner, men mislyktes. Han var også tiltalt for å være i besittelse av 1 gram hasj.

I dag falt dommen. 43-åringen ble dømt til seks måneders fengsel, hvorav èn måned betinget. I tillegg må han betale tilbake beløpet han har svindlet til seg.

Mannen har erkjent forholdene.

Det var først etter at etterlysning med overvåkningsbilder ble publisert i TV 2-programmet Åsted Norge i mars at mannen ble pågrepet. Det skjedde bare dager etterpå, etter at politiet fikk inn tips om mannen.

Pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff sier til NRK at deres rutiner for å avsløre utro tjenere er gode.

– Vi har 16 000 ansatte, og det er en håndfull saker hvert år som anmeldes. Fra 2016 må alle som leverer post ha politiattest, men det er selvfølgelig ingen garanti for at noen velger å begå kriminelle handlinger for første gang hos oss.