SKREMMENDE SYN: Til alt hell var det ikke en ekte mann som hang og dinglet i det nye boligkomplekset i Leirvik, men en såkalt «fillemann».
SKREMMENDE SYN: Til alt hell var det ikke en ekte mann som hang og dinglet i det nye boligkomplekset i Leirvik, men en såkalt «fillemann». Foto: Hans Kristian Kismul

Sjefen glemmer nok aldri å kjøpe kake igjen

Innbyggerne i Leirvik i Hordaland våknet tirsdag til et skremmende syn, etter at arbeiderne på byggeplassen tok hevn for å ikke ha fått kake av sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi tenkte bare: «Oh shit!». Vi trodde jo først at det hang et ekte menneske der, sier ingeniør Hans Kristian Kismul til TV 2.

Tirsdag morgen fikk han og kollegene i ABB i Leirvik sentrum seg litt av et syn.

Det som så ut som en bygningsarbeider hang og dinglet på nabotomta i det nye boligkomplekset Hamnetind, var en opphengt, gul arbeidsdress.

Det var Sunnhordland som først omtalte saken.

– Man blir bekymret når man ved første øyekast ser en mann henge der, men det tok ikke lang tid før vi skjønte at det bare var en dress, sier Kismul til TV 2, og forteller at han observerte flere Leirvik-innbyggere som stod på bakken og pekte opp mot «mannen».

Glemte kake og feiring

Han forteller at han hadde en mistanke om det kan dreie seg om en såkalt «kranseskål».

– Når taket på et bygg under oppføring er tett, er det vanlig at det blir arrangert fest, og at arbeiderne får kake. Hvis ikke byggherren gir dem det, er det vanlig å henge opp det som kalles en «fillemann», som ved første øyekast ser ut som et menneske, sier han.

Markedsansvarlig Andreas Hauge i Hamnetind sentrumskvartal legger seg langflat overfor Sunnhordland, og bekrefter at fillemannen skyldtes manglende kake.

Sovet i timen

Hauge forteller at han ikke var klar over dressen før Sunnhordland ringte torsdag formiddag.

– Her har vi som byggherre sovet i timen, og det er bare å legge seg flat og beklage. Bygningen er klar for kranseskål, og når vi som byggherre ikke har heist flagget og servert kake og smørbrød til arbeiderne, så setter de ut en «fillemann», sier han.

Og:

– Jeg ser at de har hengt ham høyt oppe, og at det ser skummelt ut. Så det må jeg bare beklage, sier han, og forteller at han nå skal ut og kjøpe kake til arbeiderne.