POPULÆRE: Dennis Vareide (t.v.) og Preben Fjell (t.h.) har gjort stor sukess med sine YouTube-filmer. Her fra en visning av filmen
POPULÆRE: Dennis Vareide (t.v.) og Preben Fjell (t.h.) har gjort stor sukess med sine YouTube-filmer. Her fra en visning av filmen "Prebz & Dennis - The Movie". Foto: Bendiksby, Terje / NTB Scanpix

dennis fra «prebz og Dennis» saksøker annen youtube-profil:

Krever 130.000 etter alvorlige anklager

Dennis Vareide (27), kjent fra duoen Prebz & Dennis, krever oppreisning etter at en Youtube-profilen «Tappelino» anklager ham for straffbare handlinger i flere videoer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Youtube-profil Dennis Vareide (27) krever 130.000 kroner for ærekrenkelser, etter at Youtube-profilen Benjamin Falmark Foss la ut en video med falske påstander om ham.

Saken behandles som en sivil sak i Oslo tingrett fredag.

– Det skal bli deilig å bli ferdig med denne saken, å få lagt det bak meg, sier Vareide, som for tiden er å se på Farmen kjendis, til TV 2.

YouTube-kanalen «PrebzOgDennis» som Vareide driver sammen med Preben Fjell (27) har over 245.500 abonnenter.

Beskyldninger

Benjamin Falmark Foss har i flere videoer fremsatt beskyldninger om straffbare handlinger Vareide skal ha gjort seg skyldig i.

Konteksten er den såkalte«exposed»-sjangeren, som er blitt mer populært på YouTube de siste årene. Den går ut på at brukere publiserer det man hevder er avsløringer andre youtubere ikke ønsker at ser dagens lys.

Vareide sier at påstandene som blir fremsatt mot ham i videoene kun er oppspinn, og at han har valgt å ta saken til retten fordi videoene har vært belastende for ham.

– Det han kommer med er rett og slett masse ræl, du skal ha ekstremt liten kritisk sans for å tro på dette. Likevel har denne personen en del unge følgere som sluker det han sier, uansett hvor falskt og feil det er, sier han.

På premièredagen

Det er ifølge saksdokumentene snakk om tre videoer som er lagt ut på YouTube. Den første ble lagt ut 11. august, samme dag som premièren på Vareide og makkerens egen film «Prebz og Dennis: The Movie».

– Vedkommende hadde åpenbart en intensjon om å ødelegge for oss, sier han.

Vareides advokat, Jo Wessel-Aas, skriver følgende om saken i sitt sluttinnlegg:

– Beskyldningene er ikke bare udokumenterte, de er usanne, og de fremstår som fremsatt i ren sjikanehensikt. Den klare hovedregelen etter rettspraksis, er at fremsettelse av usanne ærekrenkende beskyldninger, er rettsstridig.

I tillegg til en oppreisning på 130.000 kroner krever Vareide at den saksøkte youtubere betaler saksomkostningene hans.

Uten advokat

Foss skal selv føre saken uten advokat.

Han sa til Dagens Næringsliv i slutten av desember at han la ut videoene som en sarkastisk kritikk av Vareide som offentlig person.

Han mener at store youtubere har fått for mye makt og spillerom.

– Derfor tenker jeg at de kan ha godt av litt opposisjon, med mine typer videoer forsvinner det store spillerommet, sier han, og legger til at han ikke har noen planer om å slutte å legge ut liknende videoer i fremtiden.