ARBEIDSLØS: Laura Goodman, som her poserer med forloveden og restaurantmedeier Michael Gale, har sagt opp jobben etter all furoren Facbook-innleggene hennes skapte.
ARBEIDSLØS: Laura Goodman, som her poserer med forloveden og restaurantmedeier Michael Gale, har sagt opp jobben etter all furoren Facbook-innleggene hennes skapte. Foto: SWNS

Kokken Laura (47) hengte ut kravstor veganer – nå trues hun på livet

Kokken Laura Goodman (47) fikk nok etter å ha forsøkt å gjøre en vegansk restaurantkunde fornøyd. Hun logget seg på Facebook, og skrev et innlegg som nå har kostet henne jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag skrev den britiske kokken Laura Goodman (47) en Facebook-melding i gruppa «The Boring Group» som har skap furore i Storbritannia.

The Guardian skriver at Laura i etterkant har mottatt flere drapstrusler, og at hun nå har sagt opp jobben som kokk og medeier i den italienske restauranten Carlini i Shropshire i Storbritannia.

I meldingen hevdet Laura at hun hadde hatt kjøtt i grønnsaksretten til det hun mente var en kravstor og fordømmende veganer som gjestet restauranten.

«Den fromme, fordømmende veganeren (som jeg brukte hele dagen på å lage mat for) har lagt seg, i den tro at hun fortsatt er veganer», skrev Laura.

I en kommentar skrev kokken at hun hadde «spritet opp» retten veganeren fikk.

«Spritet opp en veganer for et par timer siden», lød kommentaren hennes.

RABALDER: I dette Facebook-innlegget forteller Laura Goodman at en vegansk kunde ble lurt trill rundt da hun gjestet Lauras restaurant. Foto: Skjermdump
RABALDER: I dette Facebook-innlegget forteller Laura Goodman at en vegansk kunde ble lurt trill rundt da hun gjestet Lauras restaurant. Foto: Skjermdump

Bekrefter politianmeldelse

Laura fikk lite støtte i gruppa. I stedet begynte de andre medlemmene å klandre henne, og deretter haglet det med dårlige anmeldelser på restauranten Carlinis Facebook-side.

Politiet i Shropshire bekrefter overfor The Mirror at det også foreligger en anmeldelse av Laura, og at saken derfor blir etterforsket.

STERKE REAKSJONER: Her skriver Laura at hun har «spiket» maten til veganeren. Foto: Skjermdump
STERKE REAKSJONER: Her skriver Laura at hun har «spiket» maten til veganeren. Foto: Skjermdump

Lauras forlovede, som også er restaurantens andre medeier, Mike Gale (62), sier til nettstedet at det hele er en misforståelse.

– Dette har blåst helt ut av proporsjoner. Det var absolutt ikke kjøtt i rettene. Vi har mottatt drapstrusler og har hatt alle mulige former for dritt kastet etter oss, sier han.

Trues med boikott og aksjoner

Carlini-restauranten i Shropshire har vært stengt etter drapstruslene, og flere britiske veganske organisasjoner oppfordrer alle sine medlemmer til å holde seg unna restauranten.

AKSJON: Dette er et av bildene som spres i sosiale medier, hvor det blir advart mot Laura Goodman og restauranten hennes. Foto: Skjermdump
AKSJON: Dette er et av bildene som spres i sosiale medier, hvor det blir advart mot Laura Goodman og restauranten hennes. Foto: Skjermdump

Hope Lye i Telford Vegan Action truer med å gå til aksjon mot restauranten når den åpner igjen.

– Når vi går på restauranter, setter vi vår lit til kokkene og hele kjøkkenet. Det var vegansk denne gangen, men det kunne ha vært noen med allergi neste gang. Bare fordi du har en rar kunde, gjør du ikke slikt mot dem. Du ber dem om å dra, eller så takler du det, sier hun.

Skylder på trøtthet og drinker

Gale forklarer at veganeren og vennene hennes hadde bestilt et bort på restauranten, og at han hadde brukt flere timer på å tilberede veganske retter til dem.

Da gjestene ankom restauranten, valgte de ifølge ham å i stedet å bestille fra den vanlige menyen.

Den ene bestilte en pizza margarita med mozarella, som er et animalsk meieriprodukt som ikke er egnet for veganere.

Gale forteller at kunden ikke brydde seg om at osten ikke var vegansk, og det skal ha vært da Laura fikk nok.

– Kommentaren ble skrevet da hun var veldig trøtt og hadde fått i seg et par drinker etter en 72 timer lang vakt under den travleste uka i året, sier han.

Onsdag opplyste restauranten overfor The Guadian at Laura har sagt opp jobben på Carlini, som har avdelinger i Shropshire og Albrighton.

«Laura Goodman har i dag levert inn sin oppsigelse til Carlini, og styret vurderer nå alternativene. Mens denne prosessen pågår, jobber Laura ikke på noen av restaurantene, som vil åpne igjen senere denne uka», skrives det.