NY DRAMASERIE: Kristoffer Joner spiller hovedrollen i TV 2s nye storsatsning.
NY DRAMASERIE: Kristoffer Joner spiller hovedrollen i TV 2s nye storsatsning. Foto: Håkon Larsen / NTB scanpix

Kristoffer Joner i ny dramasatsning fra TV 2

«Kielergata» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo høsten 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Kielergata» er TV 2s nye dramaserie, og allerede forhåndssolgt til flere land.

– TV 2 drama jakter kontinuerlig etter de beste historiene og har ambisjoner om å være nyskapende og best på moderne drama. Med «Kielergata» har vi alt dette og vi gleder oss stort til å sette i gang med produksjonen, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

«Kielergata» er en karakterdrevet dramaserie med thrillerelementer og tilløp av humor. Serien er skapt av unge kreatører.

– Det oppleves friskt og er noe annet enn en adapsjon fra noe man har lest og sett før. Historiene er velskrevet med et driv som tv-seerne kan glede seg til. Vi er utrolige glade for å ha funnet denne serien og at det er TV 2 den skal gå på, sier Haug videre.

«Kielergata» handler om Jonas (Kristoffer Joner) som er bosatt i Kieler gata der han har stiftet familie i den søvnige småbyen Slusvik, også kjent som Skandinavias minst kriminelle sted. Her er alt fryd og gammen, ingen gjør en flue fortred. For Jonas, med sin mørke fortid, er dette det perfekte skjulested. Her er det bare å fremstå så normal som mulig, så vil ingen stille noen spørsmål.

Jonas lever et behagelig liv helt til det en dag plutselig dukker opp et lik en den idylliske småbyen. Jonas sin største frykt er en realitet, politiet vil starte en større etterforskning hvor alle vil bli stilt under lupen. Jonas får panikk, men det viser seg at han ikke er den eneste, gradvis finner han ut at det er flere i gata som har samme interesse som ham - forhindre at noen graver i fortiden - til enhver pris.

«Kielergata» produseres av Anagram Norge, som er et uavhengig produksjonsselskap innen utvikling og produksjon av norsk tv-drama. Anagram var sist aktuell med serien «Melk».

Eksekutive produsenter er Anne Kolbjørnsen og Ole Marius Araldsen, som blant annet står bak suksesser som «Det tredje øyet», «Lilyhammer» og «Maniac».

Dramaseriens innspilling vil skje på Fetsund, Ørje, Oslo og utenfor landets grenser.