Wenger risikerer straff, men gir blaffen: Tordner mot dommeren igjen

– Det er en farse, sier Arsène Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se straffesituasjonen øverst.

Arsenal og Chelsea spilte 2-2 i en spinnvill fotballkamp på Emirates onsdag kveld.

Hector Bellerín endte til slutt opp med å berge poenget for vertene, men manager Arsène Wenger var opptatt av en helt annen situasjon etter kampen:

Da den spanske høyrebacken på stillingen 1-0 til Arsenal kakket til Eden Hazard med foten i 16-meteren pekte dommer Anthony Taylor på straffemerket.

Det får Wenger til å rase.

– Det var en fantastisk fotballkamp. Det som er synd er at når vi først scorer, så får vi en farseaktig avgjørelse mot oss, sier franskmannen.

– Siden starten av sesongen er dette det vi har måttet ta. Jeg sier det er en farse. Man kan gi ti slike straffer i en kamp.

Risikerer suspensjon

Arsenal-manageren er allerede i trøbbel med det engelske fotballforbundet (FA) etter at han raste mot Mike Dean, da han ga straffe til West Bromwich i sluttminuttene mot Arsenal på nyttårsaften.

Utfallet av det skal avgjøres fredag, og han risikerer å utestenges fra stadion i kommende Arsenal-kamper.

Det bryr han seg tydeligvis lite om, og han holder lite tilbake i sin kritikk av dommerstanden.

– Kamper blir ødelagt av faktorer vi ikke kan kontrollere. Vi kan bare fortsette å spille måten vi ønsker å spille på, og håpe at det går vår vei, sier Wenger.

– Vi så ut som vi ble mentalt skutt, og vi kunne ha tapt kampen, men vi hadde ressursene til å komme tilbake til 2-2. Kanskje det var et fortjent resultat.

Frustrasjonen tok overhånd

De to involverte spillerne, Hector Bellerín og Eden Hazard, ser ulikt på situasjonen.

– Han er svært rask i boksen. Jeg så ballen i luften, og prøvde å utfordre ham om den. Vi tok ballen samtidig, og dommeren mente det var et straffespark, sier Bellerín i et intervju etter kampen.

– Vi trenger ikke en reprise, det var straffe, sier Eden Hazard.

TV 2s eksperter mener Wenger ikke hadde så mye å klage på her, men at det er forståelig at han er frustrert.

– Jeg mener ikke at det er en farse, men at det er veldig diskuterbart er helt klart. Vi faller vel ned på at det er straffe, sier Erik Thorstvedt.

– Managere blir ofte veldig selektive i sin hukommelse med at de husker det som går mot. Nå har det kanskje vært en overvekt. De fikk den greien mot West Bromwich sist, som var bare rør.