Det melder NRK onsdag.

22. desember mottok Ap-ledelsen en ny bekymringsmelding fra en tidligere ungdomspolitiker som meldte fra om det hun opplevde som upassende oppførsel fra flere Ap-politikere i sentrale posisjoner. Hendelsene kvinnen viser til skal ha funnet sted på 1990-tallet.

– Det er et varsel som er kommet inn til Arbeiderpartiet og som vi følger opp som vi gjør med andre varsler, men akkurat innholdet og hvem varselet er rettet mot vil jeg ikke kommentere, sier Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng til TV 2.

Tar varselet på alvor

Ifølge kvinnen sendte hun i 2012 en bekymringsmelding om episodene til sitt lokale AUF-lag, der hun navnga flere daværende Ap-topper. Episodene stammer fra ganske mange år tilbake i tid, sier partisekretær Stenseng.

– Hvordan går dere fram for håndtere det?

– Vi tar det varselet på alvor som andre varsler, så først og fremst følger vi opp den personen som har varslet, går inn i innholdet i saken og er i dialog med den personen og diskuterer hvordan vi skal ta det videre.

Annen kultur

– Vil si at det har vært en ukultur i partiet over lang tid?

– Det jeg vil si er at det var nok en helt annen kultur både for 10 og 20 år siden både i partiet og i AUF. Det er gjort veldig mye både når det gjelder alkohol, relasjoner og lederansvar, så det var en ganske annen kultur for mange år tilbake i Arbeiderpartiet i likhet med andre politiske partier og ellers i samfunnet.

– Sier du at dere har ryddet opp nå?

– Det jeg vil si er at det er gjort ganske mye både gjennom de siste årene og hvis du ser tilbake en 20 års tid på kultur og på bevissthet rundt alder, trygghet, bruken av alkohol i sosiale sammenhenger og asymmetri i relasjoner, sier Stenseng.

(TV 2/NTB)