Straffesynder Bellerín berget Arsenal-poeng i ellevilt London-derby

Hector Bellerín utlignet flere minutter på overtid etter først å ha laget straffespark.

Straffesynder Bellerín berget Arsenal-poeng i ellevilt London-derby

Hector Bellerín utlignet flere minutter på overtid etter først å ha laget straffespark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Chelsea 2-2

Se all dramatikken i videovinduet øverst.

Langt på overtid hamret Hector Bellerín inn 2-2 i et spinnvilt London-derby mellom Arsenal og Chelsea på Emirates.

– De beleirer boksen og får betalt for det. Det er en lekker avslutning, sa Brede Hangeland om Belleríns første ligamål for sesongen.

– Det var fantastisk å score. Jeg har ikke scoret på en stund. Jeg er glad for målet, og reaksjonen til hele laget, sier målgjøreren.

Chelsea så ut til å gå seirende ut av det fartsfylte London-derbyet etter at Marcos Alonso scoret sju minutter før slutt. Dermed var snuoperasjonen fullført etter at Eden Hazards straffespark utlignet Jack Wilsheres ledermål.

Men det var også vilje i Arsenal, og den spanske høyrebacken berget poenget som han selv var med på å rote bort da han laget straffesparket.

Den strålende avslutningen satte punktum for en fantastisk forestilling der begge lag hadde store mengder målsjanser. De blå hadde sågar en gedigen dobbelsjanse etter Belleríns utligning to minutter på overtid.

– Jeg mener vi burde ha vunnet denne kampen med de sjansene vi hadde, sier Eden Hazard.

– Keeperne var banens beste, likevel blir det 2-2. Det kunne vært mye mer. Det er et vanvittig drama. Kvaliteten er suveren, og underholdningen er uslåelig, sa en lyrisk Hangeland.

Sjansebonanza

Chelsea fikk kampens første mulighet rett før kvarteret var spilt da Álvaro Morata plutselig var alene gjennom etter feilkommunikasjon i Arsenal-forsvaret, men helt upresset satte toppscoreren ballen en meter til side for målet til Petr Cech.

– Det er ekstremt dårlig av en toppspiss som Morata. Det tilsvarer en keepertabbe for meg, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Morata var også nær å få en fot på et innlegg fra Moses kort tid etter, men så tok Arsenal over.

Bare to minutter senere fikk vertene sin første sjanse – og den var gedigen. Alexis Sánchez kombinerte med Mesut Özil og dundret til fra elleve meters hold.

Thibaut Courtois fikk en hånd på ballen, og ballen gikk i stolpen, trillet langs streken og traff den andre stolpen før Courtois fikk tak på ballen.

– Det er en aldeles strålende redning, sier Thorstvedt.

Festfotball

Alexandre Lacazette testet også Courtois uten hell, men selv om Arsenal hadde banespillet er det aldri fritt for at gjestene kan true forsvaret.Tiemoue Bakayoko var nestemann til å prøve om Cech var våken. Den tidligere Chelsea-keeperen fikk imidlertid slått ballen over tverrliggeren.

Også spilldirigentene ville være med på sjansene før pause. Både Mesut Özil og Cesc Fabregas prøvde seg fra avstand, men traff ikke innenfor målets rammer.

Lagene måtte til tross for gode forsøk og store sjanser gå målløse av banen ved halvspilt kamp.

– Det er ikke ofte man ser en førsteomgang der det står 0-0 til pause, og man føler det kan bli mål i hvert angrep, sier Erik Thorstvedt.

Chelsea startet best i andreomgang og skapte raskt en dobbeltsjanse. Cech stoppet først Hazard med en lynhurtig beinparade, og da returen ble slått inn til Marcos Alonso stoppet sisteskansen også headingen hans.

Men Arsenal svarte med sin egen kjempesjanse. En noe heldig Alexandre Lacazette fikk ballen via Andreas Christensen og var plutselig alene med Courtois. Denne gangen var det belgierens tur til å redde med beina.

Målene skulle komme.

Vertene økte trykket og skapte sjanse etter sjanse. Mesut Özil hadde ballen i nettet etter timen, men da var det allerede blåst for frispark mot Shkodran Mustafi. Like etter hadde Özil en ny sjanse, men klarte ikke finne Sánchez foran mål.

To raske scoringer

Alle gode ting var tre, og da Özil spilte til Holding som spilte gjennom Jack Wilshere like etter det igjen stod det 1-0. Midtbanespilleren hamret ballen i mål via stangen.

Men gjestene brukte ikke lang tid på å slå tilbake. De fikk straffe da Eden Hazard ble sparket bak på foten av Hector Bellerín inne i 16-meteren. Hazard gikk i bakken og Anthony Taylor pekte på straffemerket.

Blant spillerne var meningene delte om det var straffespark.

– Han er svært rask i boksen. Jeg så ballen i luften, og prøvde å utfordre ham om den. Vi tok ballen samtidig, og dommeren mente det var et straffespark, sier Bellerín i et intervju etter kampen.

– Vi trenger ikke en reprise, det var straffe, sier Eden Hazard.

Belgieren var sikker fra ellevemeteren mot keeperen som enda ikke har reddet en straffe for Arsenal.

Petr er en stor målvakt, så det er alltid vanskelig å score mot ham, men jeg satte ballen i nettet, og det var det viktige.

Eksploderte igjen

Sjansene tørket litt inn, men sju minutter før full tid tok Chelsea ledelsen. Davide Zappacosta kom seg til kortlinjen og slo inn foran mål der vingbacken på motsatt side, Marcos Alonso, hadde løpt seg fri i feltet og kunne sette inn 2-1.

– Det oser vinnervilje når man tar det tunge løpet der helt fra motsatt kant, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Desperate verter kastet alt fremover i sluttminuttene, men oppofrende Chelsea-spillere klarte å blokkere det hjemmelaget kom til av avslutninger - inntil Belleríns utligning.

Gjestene fikk to enorme muligheter til å sette seiersmålet også etter utligningen, men Petr Cech reddet før Zappacosta traff treverket. Pinget fra tverrliggeren ble et verdig punktum.

– Det var en helt utrolig kamp å overvære, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.