DRAR HJEM: Mari Eide og Kathrine Harsem reiser hjem fra Tour de Ski.
DRAR HJEM: Mari Eide og Kathrine Harsem reiser hjem fra Tour de Ski. Foto: Pedersen, Terje

Nordmenn reiser hjem fra Tour de Ski

To norske jenter reiser hjem, mens Maiken Caspersen Falla har ombestemt seg og blir værende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Vidar Løfshus bekreftet først at Maiken Caspersen Falla reiste hjem fra Touren, men det viste seg å være feil.

– Maiken Caspersen Falla går 10k fri teknikk i Oberstdorf i morgen. Siden løypeprofilen ble endret og dagens sprint ble kansellert, ønsker hun å gå ett løp til i touren før hun reiser hjem, skrive Skiforbundet i en pressemelding.

Uværet som stanset onsdagens konkurranse har sørget for at torsdagens trasé er blitt lagt om, og passer langt bedre for Falla.

To står av
Når Løfshus prater med TV 2, forteller han at to av jentene vil stå av.

– Kathrine Harsem og Mari Eide reiser hjem, sier Løfshus.

– Det er litt luftveier som ikke fungerer bra. Mari slet med luftveiene. Nå er det å kvalifisere seg til OL-sprint som gjelder for henne, sier Løfshus, som lot seg imponere av det Eide viste i dagens prolog.

– Det var en veldig opptur, sier han.

Best i prologen
Falla var en av favorittene på dagens sprint, men sprinten ble avlyst etter et voldsomt uvær. Hun rakk å vinne prologen før den ble avlyst.

– Maiken var veldig bra i dag, så var det litt dårligere oppe i Lenzerheide. Hun hadde en veldig dårlig dag der hun følte seg litt uggen, sier Løfshus.

Stormen «Burglind» traff Oberstdorf med full styrke i morgentimene. Styrtregn, lyn, torden og kraftig vind gjorde at det ble bingoforhold da kvinnene skulle gå sin prolog.

Nå har FIS bestemt seg for å droppe sprinten. Torsdagens fellesstart går som planlagt.