Northug om Klæbos OL-drøm:

– Jeg er klar til å ødelegge for hvem som helst

Johannes Høsflot Klæbo sier lite hadde vært råere enn å vinne OL-gull på lag med Petter Northug. Northug selv mener, ikke overraskende, han er rett mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se premieren på Stjernemøte onsdag kl. 22.15 - TV 2 og tv2sumo.no.

Sesongene til Johannes Høsflot Klæbo (21) og Petter Northug (32 på lørdag) kunne knapt ha vært mer forskjellige.

Skiprinsen Klæbo er langt på vei blitt den nye kongen etter Northugs manglende resultater.

Men 21-åringen har på ingen måte avskrevet sin ti år eldre konkurrent og lagkamerat. Hans OL-drøm er å vinne gull – sammen med Northug.

– For min del er det sprinten og teamsprinten som er hovedmålet i OL, sier Høsflot Klæbo til Northug i episoden som sendes onsdag kveld.

– Det er lite som hadde vært råere enn å gå den sammen med deg, og få revansj mot russerne etter den fryktelige teamsprinten i VM i fjor.

Garantert ingen tabber

I Lahti-VM gikk Høsflot Klæbo på lag med Emil Iversen. Den gangen gikk Klæbo først av de to, mens Iversen skulle avslutte. Førstnevnte leverte tre gode etapper, men Iversen tabbet seg ut på sisteetappe og falt fra gullet.

Northug legger ikke skjul på at han er mannen for oppgaven, og at han vil ha den.

– Absolutt. Hvis du ser på statistikk, så er jeg en mann du bør ha med deg på teamsprint. Jeg gjør sjelden feil. I slike sammenhenger er jeg klar til å ødelegge hvem som helst, sier Northug i opptakene gjort før sesongen.

– Er jeg i form, er det få som sklir fra meg på det kjappe oppløpet i PyeongChang. Hvis vi er på lag der, så skal du få det artig tror jeg.

Haster for Northug

Northug har VM-gull på lagsprint fra 2015 i Falun, og OL-gull fra Vancouver i 2010 i tillegg til flere andre internasjonale medaljer på øvelsen.

Akkurat begynner det å haste om Northug skal finne formen i tide til i det hele tatt å bli tatt ut til lekene.

Han og Skiforbundet har lagt en plan, som innebærer at trønderen skal gå sprinten i NM, samt et par verdenscuprenn i Planica. «Mosvik-ekspressen» er også påmeldt til helgens skandinavisk cup i Piteå, men det er svært usannsynlig at han kommer til å gå der.

Kan lære av Northug

Høsflot Klæbo vant sju verdenscupseirer tidlig i sesongen, og droppet frivillig Tour de Ski som Northug ble vraket til. Nettopp for å kunne finspisse OL-formen.

– Johannes er medaljekandidat på alle øvelser i OL, sier Northug.

Før møtet håpet Høsflot Klæbo å få utvekslet erfaringer.

– Petter har mye som jeg kan lære av og ta med meg i min karriere, sier 21-åringen.

Og Northug letter litt på sløret angående sin egen oppførsel og måte å tenke på.

– Da jeg kom inn i sirkuset var det nesten litt fy-fy å oppføre seg som jeg gjorde, men jeg likte å provosere. For meg ga det energi. Jeg hadde kanskje en annen holdning i løypen enn den vanlig langrennsløperen. Det delte kanskje folket litt, men det har alltid vært en baktanke med det: At jeg skal krysse mållinjen først. Jeg mener at toppidrett handler om det. Så får det være opp til hver enkelt hvordan de løser det.