Ble drittlei av å vente – kastet seg ut gjennom nødutgangen

En 57 år gammel mann ble mandag arrestert av spansk politi etter at han forlot et Ryanair-fly via nødutgangen over vingen. – Det var surrealistisk, sier medpassasjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble passasjerer på et Ryanair-fly sjokkerte vitner til at en mann forlot flyet via nødutgangen over vingen.

Hendelsen skjedde ifølge Mail Online på flyplassen i Malaga i Spania. Etter at flyet først var én time forsinket fra London, måtte passasjerene vente i over en halvtime på å forlate flyet i Spania.

Da fikk en av passasjerene, en 57 år gammel mann fra Polen, nok.

Mannen, som skal være bosatt i Malaga, tok med seg håndbagasjen sin og brøt opp nødutgangen over en av vingene, før han prøvde å forlate flyet derfra.

Bakkemannskaper klarte etter hvert å overtale mannen til å gå tilbake inn i flyet. Senere ble han arrestert av lokalt politi og han vil antakeligvis få en klekkelig bot.

– Mistet det helt

Fernando Del Valle Villalobos, som var passasjer på flyet, filmet den frustrerte mannen da han gikk ut på vingen. Til Mail Online sier han at det virket som at mannen plutselig bestemte seg for at han ikke gadd å vente lenger.

– Han aktiverte nødutgangen og forlot flyet, mens han sa «Jeg går via vingen». Det var surrealistisk, sier han.

Del Valle Villalobos forteller at 57-åringen satt en stund på vingen før mannskaper klarte å få han inn igjen i flyet.

– Jeg vet ikke hvorfor han gjorde det. Han må bare ha mistet det helt og dette har sikkert vært den første tingen han kom på å gjøre, sier han.

FRUSTRERT: Her forsøker mannen å forlate flyet via vingen.
FRUSTRERT: Her forsøker mannen å forlate flyet via vingen. Foto: Fernando Del Valle Villalobos via AP

Slet med å puste

Raj Mistry satt ved siden av den polske 57-åringen under flyturen. Han sier til Mail Online at mannen foretok den drastiske manøveren fordi han trengte luft og mente at sikkerhetsvaktene ikke ville høre på han.

Han forteller at mannen brukte inhalator flere ganger i løpet av flyturen.

– Det virker som at ingen la merke til at mannen som bestemte seg for å forlate flyet led av astma, sier Mistry.

Mistry forteller at han snakket med mannen gjennom store deler av flyturen.

– Da han brukte inhalatoren sin for andre gang spurte jeg han om alt var ok. Da svarte han at han var ok, men at han hatet å fly og at han sliter med pusten, sier han.

– Føler med han

Mistry sier at han føler med mannen og at han ikke klandrer han for det han gjorde.

– Hvis et fly står stille i over 30 minutter og du har helseproblemer og ingen frihet, er du nødt til å gjøre noe, sier han.

En talsmann for Ryanair bekrefter i en uttalelse at hendelsen skjedde på flyplassen i Malaga etter en landing 1. januar.

– Flyplasspolitiet i Malaga arrestere personen med en gang og siden dette var et brudd på spanske sikkerhetsregler, blir det håndtert av spanske myndigheter, sier han.