. AFP PHOTO / LUIS ROBAYO
. AFP PHOTO / LUIS ROBAYO Foto: Luis Robayo

Tidenes første norske landslag i ny OL-gren: – Det er historisk!

Store forventninger til Norges aller første skateboardlandslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er historisk! Aldri før har det vært et landslag i skating, så det er det gøy å få være med på, sier Karsten Kleppan. En av Norges fremste skatere.

Skateboard står for første gang på OL-programmet under sommerlekene i Tokyo i 2020. Dermed organiseres skaterne under Norgs Idrettsforbund og Olympiske og Paralympiske komité.

– De får mulighten for å representere Norge i internasjonale konkurranser. Samtidig får de også forsikring, lisens og oppfølging av Olympiatoppen på trenig og behandling, sier prosjektlder for skateboard, Henning Braaten.

De 8 utøverne som er tatt ut i den aller første landslagstroppen er:

Tonje Pedersen (22), Karsten Kleppan (27), Hermann Stene (24), Gard Hvaara (20), Mats Hatlem (17), Elias Nilsen 16), Petter Brunvatne (17) og Jonas Carlsson 15).

– Det er et lag med mange spennende personligheter, men alle er rå skatere. De har fått et tilbud basert på deres konkurranseresultater og potensialet vi ser i dem. Det er et stort aldersspenn, men de utfyller hverandre godt. Jeg tror det blir en bra gjeng, sier Braaten.

Med skating som OL-gren mener Karsten Kleppan idretten nå vil få større muligheter.

– Det finnes allerede en kommersiell side av sporten med X Games og Street League. Man vil få større oppmerksomhet og kan få mer støtte til å bygge skateparker, sier han.