– Jeg skulle ønske han var norsk

Chelseas nye stoppersjef har imponert TV 2s ekspert. Nå spås Andreas Christensen (21) en lysende fremtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Chelsea på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 20.45!

Chelsea har omsider funnet gull i egne rekker i form av en dansk unggutt.

Roses opp i skyene
Andreas Christensen (21) har storspilt for den regjerende Premier League-mesteren etter å ha tilbragt to sesonger på lån i Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach.

I Tyskland utviklet midtstopperen seg til en strålende spiller - det har gjort ham til en av Antionio Contes betrodde denne sesongen.

– Han har vært den beste midtstopperen i Chelsea siden han kom inn på laget. Det har vært veldig gøy å se på han, sier TV 2s Premier League-ekspert og -kommentator Simen Stamsø Møller.

– Han har så mye å spille på. Han har høyden, han er rask nok og han er veldig god med ballen. Han leser spillet godt og ser rutinert ut. Han har gått inn og spilt godt med den største selvfølgelighet. Det krever litt å komme inn i et sånt lag og gjøre det han har gjort. Det er utrolig bra gjort. Jeg skulle ønske han var norsk.

Se TV 2s analyse av Andreas Christensen i videovinduet øverst på siden!

Danket ut Luiz
Det endelige gjennombruddet i Chelsea kom da David Luiz ble benket av taktiske årsaker til storkampen mot Manchester United i starten av november. Det innledet en rekke på ni kamper på rad fra start for Christensen før sykdom holdt ham ute av spill i romjulen.

David Luiz har variert i prestasjonene denne sesongen og samtidig slitt med en kneskade som holder ham ute på ubestemt tid. Ifølge Telegraph har manager Antonio Conte gitt David Luiz tillatelse til å forlate Chelsea allerede i januar, men det er kun dersom klubben klarer å hente inn en erstatter.

Onsdag er Christensen trolig tilbake der han hører hjemme – i midten av Chelseas trebackslinje i London-derbyet på Arsenal på Emirates.

– Det er litt sjelden nå for tiden å se en midtstopper som har alt. Det har Christensen. Han har egentlig ganske mye av alt, sier Stamsø Møller.

– Jeg ser ikke bort fra at han kan være topp-fem midtstoppere om noen år og langt frem i tid. Jeg sliter med å se hva han mangler. Det er ikke ofte man sier om unge midtstoppere.

– Hva bør skje når David Luiz er 100 prosent igjen?

– Christensen burde spille. Det mener jeg helt seriøst. David Luiz er god på mye, men for fremtidens skyld ville jeg brukt Christensen. Han er mer pålitelig. David Luiz er god på sitt beste, men en løsere kanon enn de fleste midtstopperne i det sjiktet. Chelsea har ikke tatt noen skade av at David Luiz har vært borte, sier Stamsø Møller.

Hylles av Conte
Christensen er knyttet til Chelsea frem til 2020, og nå rapporteres det i engelsk presse at blåtrøyene kommer til å forbedre avtalen med den unge dansken. Klubben ser nemlig det alle andre ser - at man har funnet noe for fremtiden.

– Hver gang jeg har bestemt meg for å gi Christensen sjansen, har han levert strålende prestasjoner og overbevist meg om at han må spille regelmessig, sa Conte til Guardian i midten av desember.

– Chelsea har funnet en spiller som kan ha den samme karrieren som flere av de beste forsvarerne her i klubben. Han har karakteristikkene til å spille for klubben i mange år. Jeg forutser en strålende karriere.

Nettopp de karakteristikkene får mange til å dra paralleller til Chelseas forrige store egenproduserte spiller. Tidligere kaptein og klubblegende John Terry. Stamsø Møller mener imidlertid at man skal være forsiktig med nettopp det.

– Han er mye mer spillende enn Terry. Han behandler ballen med mer overbevisning enn Terry, men er kanskje ikke den utpregede krigeren. Christensen er ideell i trebackslinjen til Chelsea, sier Stamsø Møller.