INRØMMELSER: Tonya Harding innrømmer at hun visste om angrepet på konkurrenten Nancy Kerrigan.
INRØMMELSER: Tonya Harding innrømmer at hun visste om angrepet på konkurrenten Nancy Kerrigan. Foto: Stella Pictures og Scanpix

Tonya Harding (47): – Jeg visste om angrepet på Nancy Kerrigan

Den tidligere kunstløperen kommer med avsløringer rundt Nancy Kerrigan-angrepet før OL på Lillehammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med Hollywood-filmen «I, Tonya», har den tidligere kunstløperen Tonya Harding gitt et intervju til ABC hvor hun kommer med avsløringer rundt angrepet på Nancy Kerrigan (48).

Den utskjelte kunstløperen begynte å gråte og innrømmet at hun visste om planene om å angripe Kerrigan, slik at hun selv fikk høyere vinnersjanser.

– Jeg var veldig god på skøyter, men livet mitt holdt på å falle sammen, sa Harding i følge Daily Mail.

Brutalt overfall

Det var den klassiske «The Beauty and the Beast»-fortellingen. Tonya Harding var mistenkt for å ha regissert det som hendte i USA noen uker før OL på Lillehammer.

Rivalen Nancy Kerrigan ble slått med ei jernstang over kneet under trening. Da OL startet, nektet Harding fortsatt for å ha noe med overfallet å gjøre. Men noen uker etter at OL-ilden var slukket, ble hun idømt samfunnstjeneste og bot.

PREMIÉRE: Tonye Harding og Margot Robbie ankommer den røde løperen p filmen «I, Tonya» i Hollywood, 5. desember, 2017. Foto: Stella Pictures
PREMIÉRE: Tonye Harding og Margot Robbie ankommer den røde løperen p filmen «I, Tonya» i Hollywood, 5. desember, 2017. Foto: Stella Pictures

Slått i kneet med jernstang

Det brutale angrepet på nancy Kerrigan ble planlagt av bodyguarden Shawn Eckardt og Hardings ektemann Jeff Gillooly og utført av en innleid mann, Shane Stant. Sistnevnte slo som kjent Kerrigan i kneet med en jernstang under en trening før OL.

– Jeg ble rystet når jeg hørte om angrepet, for du skjønner hvor vondt og hvor mye hun led, sa Harding i intervjuet.

Skjønnheten spiller udyret

Filmen «I, Tonya» har premiere i Norge 2. februar. Den har allerede får en rekke Golden Globe-nominasjoner.

Den australske skuespilleren Margot Robbie (27) spiller Tonya Harding. 27-åringen Margot Robbie er mest kjent for sin rolle i filmen «The Wolf of Wall Street», hvor hun spiller kona til Leonardo DiCaprio.