Ekspertenes råd til Liverpool: – Ikke selg Coutinho nå!

Både TV 2-ekspert Petter Myhre og Liverpool-legenden Jamie Carragher råder Anfield-klubben til å nekte å selge Philippe Coutinho til Barcelona i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona føler seg sikre på at de makter å kjøpe Liverpools playmaker Philippe Coutinho i løpet av overgangsvinduet i januar.

Liverpool avviste som kjent hele tre bud på den brasilianske landslagsstjernen i fjor sommer, men sjefene på Camp Nou vil i løpet av de neste dagene komme med et bud på 1,4 milliarder kroner for playmakeren som de håper Anfield-klubben vil godta.

Coutinho stod som kjent over Liverpools oppgjør mot Burnley 1. nyttårsdag, og skal ifølge både spanske og engelske tabloider være desperat etter å fullføre sin «drømmeovergang» til Barcelona allerede i januar. Ifølge spanske medier skal 25-åringen allerede ha fått innvilget ønske om å overta trøye nummer sju i Barcelona.

SKEPTISK: TV 2-ekspert Petter Myhre mener Liverpool bør beholde Coutinho.
SKEPTISK: TV 2-ekspert Petter Myhre mener Liverpool bør beholde Coutinho.

– Flere grunner til at Liverpool ikke bør selge
TV 2-ekspert Petter Myhre har fulgt spekulasjonene rundt Coutinhos nøye de siste dagene. Han råder Liverpool og klubbens manager Jürgen Klopp til å gjøre sitt ytterste for å beholde playmakeren frem til sommeren.

– Det er flere grunner til at Liverpool ikke bør selge Coutinho nå. Dersom han ikke er uheldig og blir langtidsskadet så vil han ikke falle i pris. Samtidig er Liverpool i en situasjon der de må kjempe med nebb og klør for å sikre seg en topp fire-plassering. En slik plassering handler både om å sikre seg inntekter i form av TV-penger og det å kunne delta i Mesterligaen igjen, oppsummerer Petter Myhre.

– Og det vil igjen gjøre det enklere og billigere under sommervinduet, for da har Liverpool Mesterligaen å friste nye spillere med. Så ut i fra et økonomisk perspektiv og et sportslig perspektiv så er Coutinho en ekstremt viktig spiller for klubben, og Liverpool bør derfor Liverpool vente med å selge, poengterer han.

– Står mye på spill for Liverpool
Myhre er overbevist om at Coutinho fremdeles vil være motivert dersom Liverpool nok en gang nekter å selge til Barcelona.

– Jeg ser ikke på Coutinho som en vanskelig spiller. Da overgangen gikk i vasken i sommer gikk det ikke utover prestasjonene. Han er dessuten avhengig av å vise seg frem med tanke på VM til sommeren, sier Myhre, som advarer Coutinho mot å forsøke å streike seg til en overgang til Barcelona, som engelske aviser nå spekulerer i.

– Han har alt å tape på det. Dersom Liverpool setter hardt mot hardt vil som nevnt det prege Coutinhos inngang til VM. Så sett utenfra så ville jeg beholdt Coutinho, for det står så mye på spill for Liverpool, gjentar Myhre.

– Vil ødelegge for seg selv om han streiker
Liverpool-legenden Jamie Carragher mener også at det beste er å vente til sommeren før klubben selger sin kanskje største stjerne.

KLAR TALE: Jamie Carragher mener Liverpool bør beholde Coutinho.
KLAR TALE: Jamie Carragher mener Liverpool bør beholde Coutinho. Foto: Paul Ellis

– Det beste for Liverpool er å selge Coutinho for en STOR sum i sommer, som vi gjorde med Keita, og ikke nå, slår han fast på Twitter.

– Hva vil Liverpool tjene på å selge ham nå? Topp fire-plasseringen og Mesterliga-plassen risikeres om de selger i januar, og det vil være svært vanskelig å erstatte ham, fortsetter Sky Sports-eksperten.

I likhet med Petter Myhre advarer Carragher Coutinho mot å gå til streik for å få viljen sin.

– Dersom han går til streik vil han bare ødelegge for seg selv, konkluderer han.