FORSVUNNET: Denne flasken, som er verdt over ti millioner kroner, forsvant natt til tirsdag fra verdens største vodkasamling.
FORSVUNNET: Denne flasken, som er verdt over ti millioner kroner, forsvant natt til tirsdag fra verdens største vodkasamling. Foto: Brian Ingberg

Verdens dyreste spritflaske meldt stjålet i København

Spritsamler fortviler etter at frekke tyver tok seg inn i kjelleren hans og stjal vodkaflaske verdt over ti millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens dyreste vodka ble natt til tirsdag stjålet fra verdens største vodkasamling i Vesterbro i København.

Det forteller eieren av vodkasamlingen, Brian Ingberg, til danske TV 2 Lorry.

Vodkasamlingen ligger under baren hans, Café 33, og den stjålne flaska er ifølge Ingberg helt unik.

Han forteller at det er snakk om en Russo Baltique vodka som er verdt over ti millioner kroner.

Den høye verdien skyldes blant annet at flasken er laget av hele tre kilo gull og tre kilo sølv.

Den er også prydet med et lærbånd fra den første Monte Carlo-bilen fra 1912.

Har samlet 1200 flasker

– Jeg har fått den utlånt fra Russland fra noe som heter Dartz-fabrikken, som lager verdens dyreste biler og vodka. Den har stått i samlingen min i et halvt år, men det gjør den ikke lenger, sier han.

Og:

– Jeg er selvfølgelig lei meg for dette. Dette var prikken over i-en i samlingen min. Av de 1200 flaskene jeg har, var det en helt spesiell flaske å ha stående.

Mistenker at tyvene hadde nøkkel

Han har anmeldt tyveriet til politiet i København, og forteller at han har overvåkningsbilder som viser to maskerte menn som stjeler flaska.

København-politiet bekrefter overfor danske TV 2 at de har mottatt anmeldelsen. De forteller at saken nå ligger hos politiets innbruddsgruppe.

– De har åpenbart hatt en nøkkel eller kopiert en nøkkel, og de har deretter rullet gitterporten opp og låst opp dør, og så har de kommet inn i bodegaen og har brekket opp døra til vodkamuseet nede i kjelleren. Så har de stukket av med kun denne flasken, selv om det er 1200 andre flasker man kan ta, sier Ingberg.