UGYLDIG FRAVÆR: Walace har fått en kraftig bot av HSV.
UGYLDIG FRAVÆR: Walace har fått en kraftig bot av HSV. Foto: Patrik Stollarz

Stjernespiller i skandale – bøtelagt med 500.000

Hamburger SV (HSV) har bøtelagt stjernespilleren Walace etter at brasilianeren ikke vendte tilbake fra ferie i hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stjernespilleren Walace har ifølge Bild boikottet HSVs treningsleir og valgt å forlenge sin ferie i hjemlandet Brasil.

Årsaken er at Walace ønsker å tvinge gjennom et klubbskifte.

Oppførselen har fått HSV til å tordne mot profilen. Bundesliga-klubbens sportsdirektør Jens Todt beskylder Walace for løgn.

– Walace har valgt å forlenge sin ferie, angivelig på grunn av personlige forhold. Men det aksepeterer vi ikke. Vi vil straks sanksjonere en slik adferd, sier sportsdirektøren til Bild.

Bøtelagt med en halv million
Den 22 år gamle brasilianeren er ilagt en bot på 50.000 euro, eller rundt 490.000 norske kroner, av klubben.

Walace ønsker seg bort fra HSV fordi han mener at han ikke får den tilliten han fortjener. 22-åringens kontrakt med HSV strekker seg ut 2021, men spilleren som kom til klubben for ett år siden, har kun fått med seg elleve kamper og 711 minutter i Bundesligaen.

1. januar skulle satmlige HSV-spillerne møte ved Terminal 1 ved Fuhlsbüttel-lufthavn klokken 14.00 for avreise til treningsleir i Spania. Det gjorde alle – utenom Walace.

– Han må innfinne seg!
Den adferden tolereres ikke i HSV.

– Jeg har gitt uttrykk for min holdning både til Walace og spillerens rådgiver. Vi går ut i fra at han senest 3. januar innfinner seg hos oss, slår sportsdirektør Jens Todt fast, ifølge Bild.

HSV har for øvrig slitt stort i Bundesliga denne sesongen og ligger foreløpig på en skuffende 17. plass på tabellen med 15 poeng etter 17 serierunder. Det er nest sisteplass på tabellen.

Bundesliga starter opp igjen etter vinterpausen 12. januar. Hamburg SV møter Augsburg på bortebane 13. januar.