Logan Paul på Teen Choice Awards i Los Angeles. Foto: Phil McCarten/Invision/AP
Logan Paul på Teen Choice Awards i Los Angeles. Foto: Phil McCarten/Invision/AP Foto: Phil Mccarten

YouTube-stjerne slaktes etter selvmordsvideo

YouTube-stjernen Logan Paul beklager at han la ut en video av et japansk selvmordsoffer. Filmen ble sett seks millioner ganger før den ble slettet.

Paul gjorde opptaket i Aokigahara, som er også er kjent som «den japanske selvmordsskogen».

Videoen skal ha vist en mann som henger i et tre etter å ha tatt sitt eget liv. Opptaket viser også Paul mens han tuller om selvmordet og forsøker å være morsom.

En av mennene som var med Paul sa på et tidspunkt at han følte seg uvel av synet, hvorpå Paul spøkende svarte:

– Hva er det, har du ikke stått ved siden av en død fyr før?

Totalslaktes

Publiseringen har skapt en storm av negative reaksjoner på sosiale medier. Flere kjente personer som har mistet nære slektninger som følge av selvmord, har reagert sterkt.

Breaking Bad-skuespiller Aaron Paul var en av dem som lar seg provosere.

– Du gjør meg kvalm. Jeg kan ikke tro at så mange unge mennesker ser opp til deg. Det er trist. Forhåpentligvis er dette videoen som får dem til å våkne. Selvmord er ikke noe å spøke med, raser han på Twitter.

Youtube-stjernen Kandee Johnson tok viste også sin avsky. – Han viser vise liket til et selvmordsoffer, bruke det i tittelen, komme med hjerteløse vitser ved siden av liket. Hvordan kan dette være tillatt på YouTube? Følgerne hans er barn. Grusomt!

Legger seg flat

22 år gamle Logan Paul hevder at han la ut videoen i et forsøk på å skape oppmerksomhet om mental helse, selvmord og depresjon. I beklagelsen skriver han også at han ikke har greid å leve opp til det ansvaret han har som følge av de mange menneskene som følger ham på YouTube.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. La meg starte med dette: Jeg beklager. Dette er første gang jeg har fått slik kritikk, fordi jeg aldri har gjort en så stor feil før, skriver han på Twitter.

YouTube, som er eid av Google, sier ifølge The Guardian at videoen bryter med deres retningslinjer, men ville ikke svare på kravene om at Paul må suspenderes fra video-nettstedet.

Logan Paul har hele 15 millioner følgere på YouTube.

(©TV 2 / NTB)