Guttegjeng skjøt rakett inn i bolighus

– Tydelig at mange har raketter igjen fra nyttårsfesten, sier politiet, etter at det var flere hendelser tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld var det flere uavhengige episoder med fyrverkeri blant guttegjenger i Rogaland.

Den mest alvorlige hendelsen fant sted i Klepp, hvor en guttegjeng avfyrte en rakett inn gjennom et åpent vindu i et bolighus.

– Det gikk heldigvis bra med de som var i huset, men dette er jo ikke bra, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Helene Strand til TV 2.

Hun forteller at politiet har kontroll på gjengen og at de nå er i ferd med å kontakte foreldrene. Alle de involverte er under 18. Senere tirsdag melder politiet at de har dialog med alle de involvertes foreldre.

Strand sier at det tydeligvis er en del som har fyrverkeri igjen etter nyttårsaften, for det har vært flere hendelser i distriktet.

Ved Tastaveden skole i Stavanger skjøt en ungdomsgjeng opp raketter i skolegården. Politiet fikk tak i en av guttene, mens resten stakk fra stedet. Guttens far ble informert om hendelsen, og gutten fikk deretter gå.

Like etter kom det en ny melding om fyrverkeri, denne gangen ved Oasen storsenter i Haugesund. Her ble en av guttene kjørt hjem av patruljen og politiet tok en prat med foreldrene ble gjennomført. Politiet skriver på Twitter at de vurderer anmeldelse.

Den siste hendelsen fant sted i Orre i Klepp kommune, hvor en postkasse ble sprengt i 19.30-tiden. Ett vitne har fortalt til politiet at 5-6 gutter løp fra stedet. Ingen er pågrepet.