ULYKKE: To unge menn satt i bilen som var involvert i ulykken i romjulen. En av dem mistet livet, mens den andre fortsatt er innlagt på sykehus med skader. Foto: Anders Totland /Sunnhordaland.no
ULYKKE: To unge menn satt i bilen som var involvert i ulykken i romjulen. En av dem mistet livet, mens den andre fortsatt er innlagt på sykehus med skader. Foto: Anders Totland /Sunnhordaland.no

Omkommet 18-åring var passasjer i dødsulykke

Politiets undersøkelser viser at 18-åringen som omkom i dødsulykken i Kvinnherad i romjulen, var passasjer i bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet opplyser til Bergensavisen at de har fastslått hvem som kjørte bilen da en bil kjørte av veien og krasjet i autovernet natt til 27. desember.

Bilen fikk store materielle skader og en 18 år gammel mann, Jens Emil Tøkje Jacobsen, døde i ulykken.

I tillegg ble en annen 18 år gammel mann kritisk skadd. Ifølge politiet var det denne mannen, som fortsatt er innlagt på sykehus, som kjørte bilen. 18-åringen som døde var altså passasjer i bilen.

Ikke mistanke om rus

Ifølge BA er det politiets tekniske undersøkelser samt vitneavhør som har ført frem til de nye opplysningene.

– Det er ikke mistanke om rus, men vi har tatt blodprøver av hensyn til alvoret i saken, sier politiførstebetjent Torgeir Fosse ved Kvinnherad lensmannskontor til avisen.

Ifølge Fosse vil det ta flere flere måneder før man har klart et hendelsesforløp av ulykken. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men politiet har opplyst at det var glatt på stedet.

I sorg

Lokalsamfunnet var i sorg etter den tragiske ulykken. Kvelden etter ulykken samlet mange seg i Valen kirke for å minnes Jens Emil.

– Det kom veldig mange. Familie og et stort nettverk av ungdommer, så det var helt full kirke med over 150 samlet. Det har vært stillhet, musikk og en kort orientering fra politiet, sa sogneprest i Kvinnherad, Reidar Ådnanes til TV 2.

18-åringen som døde bisettes fredag i Valen kirke.

Innlagt på sykehus

18-åringen som ble kritisk skadd er fortsatt innlagt på sykehus.

Ifølge BA er mannen flyttet fra Stavanger universitetssykehus til Haukeland. Tilstanden hans er fremdeles alvorlig, men stabil.