ISOLERT: Sander Sagosen har feber og er isolert under EM-oppkjøringen.
ISOLERT: Sander Sagosen har feber og er isolert under EM-oppkjøringen. Foto: Ruud, Vidar

Sagosen syk og isolert før Frankrike-duell

Sander Sagosen er syk og isolert under EM-oppkjøringen med håndballgutta. Torsdag skal Norge møte Frankrike, men det er høyst usikkert om Sagosen blir med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den store norske stjernespilleren pådro seg en ankelsmell en uke før jul, men ble skadefri. Nå har han blitt febersyk. 22-åringen ble sendt rett på hotellrommet etter ankomst til Norge. Han var ikke med på presseseansen på Gardermoen tirsdag, og det vil bli gjort en vurdering om han reiser sammen med laget til Frankrike igjen eller ikke.

– Status på Sander er at han har feber, føler seg syk, har vondt i halsen og er sengeliggende på rommet. Jeg undersøkte ham da jeg kom hit for noen timer siden, og det ser ut som han har en bakteriell halsbetennelse, sier landslagslege Thomas Torgalsen til TV 2.

Han tror ikke Sagosen blir spilleklar til torsdagens oppgjør mot Frankrike.

– Spør du meg er det lite sannsynlig at han spiller torsdag, men det er en avgjørelse Sander og Christian Berge tar sammen med meg, sier landslagslegen.

Sagosen ligger nå i isolat på rommet sitt.

– En utøver som har en infeksjonssykdom blir isolert på rommet. Det betyr at han må være der, og at det stort sett er jeg som gir ham mat og drikke og ser til hvordan han har det. I dette tilfellet er det greit. Han kom på hotellet i dag, og har ikke hatt noen andre spillere inn på rommet sitt. Han gikk rett på et rom for seg selv, forklarer Torgalsen.

– Får heller smitte noen andre
Hadde Sagosen hatt en romkamerat da han ble syk, ville det blitt tatt andre forholdsregler.

– Om en spiller som er syk har ligget på rom med en annen, så blir den spilleren også isolert – men ikke så strengt. Da får man være med på fellesaktiviteter, men må holde en viss avstand til de andre spillerne og så videre.

– Reiser han sammen med samme reisefølge i morgen?

– Hvis han føler seg frisk nok til det, gjør han det. Da gjør vi det på samme måte. Han blir sittende for seg selv, gjerne bakerst i bussen eller på flyet, og ikke sammen med de andre spillerne. Han får heller smitte noen av de andre passasjerene hvis det ikke er ledige plasser, ler Torgalsen.

Sagosen har spilt seg inn som en markant spiller for Paris St. Germain i løpet av seks måneder i klubben.

PSG er klar for hovedrunden i Champions League og per i dag favoritt til å vinne hele mesterligaen. Den avgjøres med en finalehelg i Köln i mai.

Tøff

Norge møter Frankrike (torsdag), Danmark (lørdag) og Egypt (søndag) i en ny utgave av Golden League. Turneringen spilles i Rouen og Paris.

– Det ser bra ut synes jeg. Noen småskader som vi jobber med å få kontroll på. Vi har noen nye ideer vi gjerne vil prøve ut før EM, sier landslagssjef Christian Berge.

Norge EM-åpner med et smell mot Frankrike fredag neste uke. Det er av mange ansett som en «finale». Lagene møttes i VM-finalen i fjor, hvor det ble fransk seier.

Favoritt

Så venter Hviterussland og Østerrike på det norske laget, begge kamper der Norge vil være kjempefavoritt. De tre lagene som avanserer tar med seg poeng og målforskjell videre fra puljespillet.

I hovedrunden av EM venter så lag fra gruppen med vertsnasjon Kroatia, Sverige, Serbia og Island.

EM spilles i perioden 12. - 28. januar med medaljekamper i Zagreb.

(©NTB/TV 2)