BRØT SEG UT: Til sammen fire fanger klarte å bryte seg ut av Plötzensee-fengselet i Berlin. Bildet viser en ødelagt fasade på en av fengselets bygninger.
BRØT SEG UT: Til sammen fire fanger klarte å bryte seg ut av Plötzensee-fengselet i Berlin. Bildet viser en ødelagt fasade på en av fengselets bygninger. Foto: John Macdougall

Fange rømte fra fengsel i Berlin – så angret han

En fange har meldt seg etter fem dager på rømmen fra et fengsel i Berlin. Tre andre er på frifot etter at de brøt seg ut torsdag med vinkelsliper og hammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen kom tilbake med sin forsvarer og er nå overført til et fengsel med strengere sikkerhetstiltak, opplyste lokale myndigheter tirsdag.

Til sammen fire fanger i alderen 27 til 38 år klarte å bryte seg gjennom en ventilasjonssjakt fra fengselet Plötzensee i Berlin med bruk av en vinkelsliper og hammer torsdag i forrige uke.

Et overvåkingskamera fanget opp rømningen, men fangevokterne slo ikke alarm før de så på opptaket 41 minutter senere.

Dagen etter varslet fengselsmyndighetene at en femte mann også var borte etter at han ikke hadde kommet hjem fra sin én dags lange permisjon. Om ikke det var nok, så forsvant ytterligere to personer fra det samme fengselet. De rømte via et cellevindu. Den ene av dem kom tilbake samme kveld.

Per tirsdag er dermed fortsatt fem fanger på rømmen.

Den tyske avisen Bild beskriver det som «uforståelig» at Plötzensee-fengselet kunne ha ikke mindre enn tre hendelser på bare tre dager. Opposisjonspolitiker Burkard Dregger mener Berlins justisminister Dirk Behrendt må gå av som følge av saken, og på Twitter har folk gjort narr av det de kaller fengselets «åpen dør»-politikk.

(©NTB)