Leder i AfD, Beatrix von Storch, raste over at tysk politi sendte ut nyttårshilsen på arabisk. AFP/ DPA
Leder i AfD, Beatrix von Storch, raste over at tysk politi sendte ut nyttårshilsen på arabisk. AFP/ DPA Foto: Hauke-christian Dittrich

Tysk ytre høyretopp anmeldt for hatkriminalitet på Twitter

Tysk politi har anmeldt en av toppene i det ytterliggående høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD) for å ha hisset til hat mot muslimer på Twitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beatrix von Storch er nestleder i AfDs parlamentariske gruppe. I Twitter-meldingen retter hun kraftig kritikk mot tysk politi for å ha sendt ut en nyttårshilsen på Twitter på blant annet arabisk.

Tvitret på flere språk

«Hva i helvete foregår i dette landet? Hvorfor tvitrer en offisiell politiside på arabisk? Er det meningen å blidgjøre de barbariske, muslimske mannshordene som driver med gjengvoldtekter», skrev den 46 år gamle politikeren, ifølge Welt.

Meldingen som Storch refererer til, er et ønske om godt nytt år fra politiet i Köln. Den ble først publisert på tysk, deretter på engelsk, fransk og arabisk.

Von Storchs melding er trolig ment å vekke assosiasjoner til nyttårsfeiringen i Köln i 2015. Flere hundre kvinner ble ifølge politiet seksuelt antastet og utsatt for overgrep av unge menn, de fleste av nordafrikansk opphav.

Facebook og Twitter risikerer bøter

Storchs Twitter-konto ble blokkert i tolv timer etter at hun la ut meldingen, hvorpå den ble fjernet. Hun publiserte samme melding på Facebook, der den ble slettet av Facebook med begrunnelse i at tysk lov forbyr ytringer som hisser til hat.

Fra og med 1. januar risikerer selskaper som Twitter og Facebook en bot på opptil 50 millioner euro i Tyskland hvis de ikke fjerner meldinger som bryter med Tysklands forbud mot oppildning til hat.

(©NTB)