Pål Anders Ullevålseter er videre til semifinalen i Farmen kjendis: – Jeg visste at dette var min sjanse

Motorcross-føreren Pål Anders Ullevålseter (49) gruste Frank Løke (37) i øksekast.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld begynte finaleuka med et pang på Finnsvika gård utenfor Halden.

Det betyr at de syv gjenværende kjendisene skal igjennom knallharde konkurranser, helt til bare tre personer står igjen i søndagens finale.

Men i aller første konkurranse var det en snarvei til semifinalen: Den som er best i øksekast, går direkte.

Det ble til slutt Pål Anders Ullevålseter (49) som sto igjen med semifinalebilletten, etter en spennende duell mot håndballstjernen Frank Løke (37). Det ble kjapt klart at det var de to konkurransen sto mellom.

Se duellen i videoen øverst i saken.

– Frank Løke var like tent som meg. Han skrek og brølte. Jeg kjente at det skjerpet meg enda mer, så det var bra. Jo gladere han ble, jo mer skjerpet ble jeg. Det holdt trykket oppe gjennom hele konkurransen, sier Ullevålseter til TV 2.

Han klarte å treffe blinken åtte ganger på rad uten å bomme, mens Løke klarte syv.

– Kunne vært OL

Han mener at mange av de andre deltakerne røk fordi de ikke var like fokuserte.

KASTET SEG TIL SEMIFINALEN: Pål Anders Ullevålseter traff blinken åtte ganger på rad, og gikk derfor videre til semifinalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
KASTET SEG TIL SEMIFINALEN: Pål Anders Ullevålseter traff blinken åtte ganger på rad, og gikk derfor videre til semifinalen. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Jeg tror det er lett å slappe av etter at første øksa sitter i blinken, og så bomme på neste. Men for meg og Løke kunne dette like så gjerne vært OL i øksekast. Etter flere uker på Farmen, var det er og nå det skulle avgjøres, sier Ullevålseter.

– Hva gjorde at du slo Frank Løke?

– Jeg tror det rett og slett var flaks. En av oss måtte bomme før eller siden, og det ble han, sier Ullevålseter.

–Jeg visste at dette var min sjanse

Ullevålseter forteller at øsekastkonkurransen var ekstremt viktig for han.

– Jeg skjønte med en gang hvor viktig det var. Jeg visste at dette var min sjanse. Jeg tenkte at det kom til å komme matlaginskonkurranser, veving og rokking og sånne ting. Så jeg fyra meg opp skikkelig, forteller han.

Litt vanskelig var det å vende tilbake til gården som den eneste med semifinalebillett i lomma.

– Jeg ble veldig, veldig glad. Men jeg passet på å ikke feire for høyt. Det ville vært dårlig å la det gå utover de andre, som ikke vant. Men det var deilig å legge seg den kvelden, sier Pål Anders.

På onsdag møtes modellen Maiken Wahlstrøm Nilssen (27), bonden Inga Berit Lein (37), artisten Stian Staysman Thorbjørnsen (35), Newton-profilen Stian Sandø (25), langrennsløperen Martine Ek Hagen (26) og Frank Løke til nye konkurranser før søndagens finale.