TAPTE I ØKSEKAST MOT BESTEKOMPISEN:

Dennis om Farmen-alliansen som slo feil: – Vi hadde ikke kontroll

FINNSVIKA GÅRD (TV 2): Dennis Vareide (27) måtte forlate Farmen etter tvekamp i øksekast mot Stian Staysman Thorbjørnsen (35).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld var det klart for sesongens fjerde tvekamp på Farmen kjendis, og denne gangen var det guttene på gården som kunne kjenne bakken riste under dem.

Etter at modellen Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) bestemte at det skulle bli guttekamp, var nemlig omsider tiden inne for at guttealliansen på gården, KillerKrew, måtte bli oppløst.

Det ble YouTube-stjernen Dennis Vareide (27) som trakk det korteste strået og ble førstekjempe – og han valgte bestevennen sin, artisten Stian Staysman Thorbjørnsen (35), som sin motstander.

Konkurransen ble svært jevn, men til slutt stakk Staysman av med flest poeng, etter å ha satt øksa midt i blinken. Det ble dermed Dennis som måtte forlate gården denne gangen.

– Det er litt kjipt å måtte forlate Farmen nå, så tett på finaleuka. Jeg hadde veldig lyst til å være med og konkurrere i finaleuka. Men sånn er det – alle kan ikke være med, sier en skuffet Dennis til TV 2 like etter tvekamptapet.

– Men hvorfor valgte du å gå til kamp mot din beste venn?

– Jeg valgte Staysman litt taktisk. Han er den jeg står nærmest i alle grener. I tillegg så hadde vi en liten avtale ... Vi skulle velge øksekast hvis det ble oss, og så eventuelt velge hverandre til storbonde neste uke, sier han.

Inngikk langsiktig avtale

Dennis og Staysman fant umiddelbart tonen, og da inngikk de en avtale:

– Vi laget avtalen allerede den første uka, jeg tror det var på dag tre, forteller han.

Planen var at taperen skulle velge vinneren til storbonde. Storbonden skal deretter velge Maiken Wahlstrøm Nilssen til førstekjempe, siden det var hun som sendte dem ut i kamp.

– Har du holdt din del av avtalen?

– Vi får se! smiler Dennis lurt.

BLE SENDT HJEM AV BESTEVENNEN: Dennis Vareide møtte Stian Staysman til kamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
BLE SENDT HJEM AV BESTEVENNEN: Dennis Vareide møtte Stian Staysman til kamp. Foto: Alex Iversen / TV 2

Går mot finaleuke

Nå er det kun én ordinær Farmen-uke igjen før det smeller i gang med finaleuke på gården. De som er igjen i konkurransen, er Maiken, Stian Staysman, Newton-profilen Stian Sandø (25), håndball-profilen Frank Løke (37), bonden Inga Berit Lein (36), den tidligere Hotel Cæsar-skuespilleren Lene Elise Bergum (46), fartsfantomen Pål Anders UIlevålseter (49) og langrennsløperen Martine Ek Hagen (26).

I et klipp på førstekjempehytta forteller Dennis hva han synes om de andre deltakerne, og han kommer med pikante avsløringer:

Dennis er helt klar på hvem han tror kommer til å vinne.

– Jeg tror Stian Newton tar seieren. Han er en underdog, han har erfaring fra tvekamp, han har både styrken og hjernen, og han kan fort snike seg til en førsteplass, sier han.

– Spillet funket ikke

Newton-Stian var tidlig ute med å forsøke å påvirke spillet, og han var en av de som tok initiativ til alliansen KillerKrew.

– KillerKrew besto av meg, Stays, Newton og Frank. Alliansen ble formet i uke en, og den holdt helt til uke fire. Mest sannsynlig så er tre av dem i finalen, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Dennis.

Han innrømmer at det likevel kunne gått bedre – nå har alliansen falt for Maikens storbondevalg.

– Alliansen har funka, men spillingen vår har ikke funka så bra. Vi har prøvd å kontrollere førstekjempevalget hver eneste uke, men ingen av ukene har vi truffet i det hele tatt. Så vi har holdt sammen, men det var på nippet! sier han.

– Hvem har utmerket seg mest på gården?

– Frank har utmerket seg veldig med sitt maskineri av muskler og pågangsmot. Stian Newton og Stian Stays har blitt veldig gode venner av meg, og Lene har utmerket seg utrolig med maten, sier han.

Fikk en hemmelig gave

Tiden på gården er over for Dennis, og han har pakket sekken. Men før han forlot gården, fikk Dennis en hemmelig gave av en av de andre deltakerne. Se hva i klippet under:

Nå skal Dennis hjem til kjæresten. Tidligere i januar viste han frem kjæresten, Katrine Olsen Rikoll, på Se og Hørs kjendisgalla på Grand Hotel:

– Jeg gleder meg veldig til å se henne igjen. Så det blir godt å komme hjem, sier han.

Farmen ser du mandag, onsdag og fredag på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.