Farmen-alliansen som slo feil:

Johanne måtte forlate Farmen etter dramatisk spill i kulissene: – Det var ikke slik det skulle ende

FINNSVIKA (TV 2): Johanne Thybo Hansen (26) ble med på en avtale som hun skulle få angre på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld gikk den tredje tvekampen av stabelen på Finnsvika gård utenfor Halden, og for mange kom det som en overraskelse at det også denne søndagen var en jegertvilling som røk.

Johanne Thybo Hansen (26) måtte nemlig se Farmen-drømmen fare avgårde, da hun tapte i tautrekking mot bonden Inga Berit Lein (36).

Tvekampen var et resultat av et intrikat spill denne uka: Det begynte med en avtale mellom Erlend Elias Bragstad (35), Inga Berit og Johanne – men det endte med at Erlend Elias trakk seg, og at Johanne ufrivillig måtte forlate gården.

Laget en avtale tidlig i uka

Like etter tvekamptapet forteller Johanne til TV 2 om hva som egentlig skjedde denne uka.

Se klippet øverst i saken.

– Etter at Kristine dro hjem, ble jeg umotivert. Jeg var veldig trist de første dagene, og det fikk Erlend Elias med seg. Vi kom veldig godt over ens. Vi ble en klikk, sammen med Kristine, og han var som en bror for meg. Og han hadde så lyst til å bli storbonde. Vi laget en avtale i starten av uka, forteller Johanne.

Avtalen var at Johanne skulle ut i tvekamp, og at hun skulle tape. Deretter skulle hun velge Erlend Elias som storbonde, og han hadde da blitt storbonde for tredje gang, forteller Johanne. For å ikke gjøre spillet så opplagt, skulle Johanne være andrekjempe, så Inga Berit ble spurt om å være førstekjempe.

– Men så ombestemte jeg meg: I slutten av uka ville jeg ikke være med på avtalen lenger. Da var jeg nemlig motivert, og jeg hadde så lyst til å komme til finalen, forteller Johanne.

GIKK IKKE VEIEN: Johanne Thybo Hansen (26) tapte i tautrekking mot Inga Berit Lein (36). Foto: Alex Iversen / TV 2
GIKK IKKE VEIEN: Johanne Thybo Hansen (26) tapte i tautrekking mot Inga Berit Lein (36). Foto: Alex Iversen / TV 2

– Tenkte at jeg sviktet han

Selv om Johanne følte det var galt, ga hun ikke klar beskjed med en gang:

– Erlend Elias hadde så lyst til å bli storbonde. Jeg tenkte at jeg sviktet han hvis jeg brøt avtalen. Jeg skulle ha tenkt på meg selv, ikke på andre. Men jeg ville ikke skuffe han, forteller hun.

Før avtalen ble inngått, hadde Erlend Elias planer om en helt annen kamp.

– Det skulle egentlig vært en guttekamp. Erlend skulle egentlig velge Frank som førstekjempe. Men det ble ikke sånn, sier Johanne.

– Føler du skyld i at det ikke ble sånn?

– Ja, jeg føler det er litt min skyld, men også Erlend sin skyld. Han kunne ha motivert meg mer. Jeg vet at jeg ikke skal skylde på andre. Men hvis han hadde motivert meg, istedenfor å si at han kom til å trekke seg dersom jeg ikke gikk i tvekamp, så hadde jeg blitt der inne, sier Johanne.

– Kom med trusler

Johanne mener at Erlend Elias påvirket henne med å si at han kom til å trekke seg.

– Han sa at han kom til å trekke seg hvis jeg ikke gjorde han til storbonde. Jeg fikk en klump i halsen, og tenkte at han heller fikk få den gleden, så kunne jeg gå ut.

Da spillet ble kjent for de andre på gården, ble det imidlertid ramaskrik. Det ble en diskusjon til langt på natt, og det endte med at Erlend Elias valgte å trekke seg.

I søndagens episode forklarte han til de andre deltakerne at det skyldtes blant annet at han var lei seg for hvordan det hadde blitt.

– Ingen utspekulert person

Erlend Elias forteller til TV 2 at det ikke stemmer at han ville at Johanne skulle ut, slik han kunne bli storbonde igjen neste uke.

– Jeg er ingen utspekulert person. Jeg hadde ikke planlagt å få ut Johanne slik at jeg kunne bli storbonde for tredje gang, sier han.

Erlend Elias er også uenig i at han kom med en trussel mot henne for å sikre seg en ny uke som storbonde.

– Jeg ville ikke at Johanne skulle dra hjem. Hvis hun trakk seg, så ville jeg også trekke meg. Jeg ville ikke være der uten henne, sier Erlend Elias.

– Burde motivert hverandre

Kjendisstylisten forklarer at han trakk seg fordi han følte at det ble for mye dårlig energi på gården. Hjemreisen hadde ikke sammenheng med at storbonde-rollen for tredje uke glapp, forteller han.

– Om det ble slik at Johanne dro hjem, så ønsket jeg å bli storbonde neste uke. Det har aldri skjedd tidligere at en person har blitt storbonde tre ganger, så jeg kunne tenke meg det. Men det var ikke årsaken til at jeg trakk meg, sier han.

Erlend Elias mener at både han og Johanne burde motivert hverandre bedre.

– Det er vanskelig å motivere en som er veldig umotivert. Vi bodde på samme rom, og vi begge savnet familien vår og hundene våre. Men vi kunne begge motivert hverandre bedre, sier han.

På andrekjempehytta fortalte Johanne at også hun var veldig nære å trekke seg fra hele konkurransen, men det var en ting som fikk henne til å endre mening:

Overraskende tvekampvalg

Forrige uke slo Johanne og søsteren Kristine Thybo Hansen (26) rekorden i melkespannholding da de møttes til tvekamp.

Derfor ble det en overraskelse for seerne da Johanne ikke valgte melkespannholding denne gangen – ettersom ingen hittil i Farmen-historien har prestert bedre enn hun og søsteren.

– Jeg følte at mine og Erlend Elias sine valg gikk ut over Inga Berit, som ikke har hatt noe med det å gjøre. Derfor ville jeg gi henne en like stor sjanse til å vinne som meg selv. I tautrekking visste jeg at vi antagelig var ganske jevngode, og at hun ville ha en god sjanse til å ta seieren. Jeg ga alt jeg hadde, og håpet å vinne – men det gikk ikke, sier hun.

Da hun var på førstekjempehytta, fortalte Inga Berit Lein selv om hva hun mente om å bli trukket inn i det hele.

Se hennes egne opptak her:

En venn for livet

Til tross for en vanskelig uke, mener hun at Erlend Elias har blitt en venn for livet.

– Det kan hende spillet gikk litt opp i hodet på han. Rett før han trakk seg, kom han for å be om unnskyldning for at han var så opphengt i å bli storbonde. Han er egentlig så snill og god, så jeg klandrer han ikke. Men alt dette er så surt – det var ikke slik det skulle ende.

– Hvordan skulle det ende?

– Jeg skulle jo stå i finalen og vinne hele skiten, sier Johanne.

Farmen kjendis ser du mandag, onsdag og søndag på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.