Mannen ble pågrepet i ei bygd på Sunnmøre allerede 4. oktober, men politiet har nektet å kommentere etterforskningen og fengslingskjennelsene mot mannen har vært unntatt offentlighet.

Politiet er svært tilbakeholdne med å kommentere denne saken.

– Politiet kan ikke uttale seg om konkrete detaljer i saken på dette stadiet av etterforskningen. Varetektsfengslingen er blant annet. begrunnet i bevisforspillelsesfaren, sier politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal polidistrikt.

I romjula ble mannen varetektsfengslet for ytterligere fire uker, siktet for oppbevaring av et sted mellom 15.000 og 20.000 bilder og filmer som skal vise seksualisert fremstilling av barn.

– Politiet anser saken som alvorlig og kjenner ennå ikke hele omfanget av den, sier Julie Ulstein til TV 2.

Mannen er også siktet for forsøk på grov voldtekt av barn under 14 år. Politiet skal sitte på etterforskingsmateriale som viser at tobarnsfaren skal ha forsøkt å bestille livestream av overgrep.

– Min klient erkjenner delvis skyld for oppbevaring av bilder og filmer, men nekter for påstandene om forsøk på voldtekt, sier mannens forsvarer, advokat Torgeir Langva til Sunnmørsposten.

Mannen i slutten av 40-årene blir sittende i varetekt frem til 25. januar.

– Politiet forsøker å få finne ut av hvem siktede har hatt kontakt med og hva som er delt av ulovlig materiale. Slik retten ser det, foreligger det en nærliggende og reell fare for at siktede vil ødelegge bevis i saken ved å kontakte andre involverte dersom han løslates nå, heter det i kjennelsen fra Sunnmøre tingrett.