Aune Sand førstemann ut av Farmen: – Jeg skulle fått vist mer av meg selv

FINNSVIKA (TV 2): Kunstneren Aune Sand (51) er lei seg fordi han holdt så mye tilbake i første uke av Farmen kjendis.

Det ble nervepirrende under aller første tvekamp i årets sesong av Farmen kjendis.

12 kjendiser er samlet på Finnsvika gård på Kornsjø i Østfold, og de første ut i tvekamp ble Newton-programlederen Stian Sandø (25) og kunsteren Aune Sand (51).

Aune Sand valgte å møte motstanderen i slegge – og kampen ble svært jevn.

De var begge på sin aller siste nagle, da Aune Sand glapp grepet om naglen, og mistet den i bakken. Stian Sandø banket nådeløst inn seieren, og Aune Sand måtte takke for seg.

Håpte på en seier

Flere av de andre deltakerne gråt mens Aune Sand tok farvel.

– Jeg hadde et håp om at jeg kunne vinne. Men jeg mistet konsentrasjonen mot slutten, og jeg mistet den siste naglen ut av hånda, forklarer Sand til TV 2 rett etter tvekamp-tapet.

– Det er trist å reise fra dette gudommelige riket med så fantastiske mennesker. Det har vært en opplevelse fra første åretak. Det som smerter aller mest, er å forlate noe som kunne blitt så gøy. Jeg tok det veldig rolig de første uka, for å la dem få smake litt på en del av Aune.

Sand forteller at han er lei seg fordi han holdt mye tilbake første uke, og holdt en lav profil.

– Tanken var å ta scenen mer etter hvert som det ble plass for det.

Til TV 2 forteller Aune Sand også at han egentlig hadde en hemmelig allianse som slo feil. Han skulle egentlig ikke havnet i tvekamp nå:

– Genialt av Erlend Elias

Foreløpig har ikke Aune Sand noen formening om hvem som kommer til å vinne.

– Det er helt umulig å si. Det er mange sterke kandidater. I det spillet her, så vet man aldri hva som skjer. Erlend Elias spilte genialt med å gå så hardt ut fra første støvleskaft. Han satte ut en kriger.

– Tror du det var lurt av han å gjøre det?

– Dette er et spill, og han har lyst til å være her lenge. Da måtte han selvfølgelig det.

Også Stian Sandø (25) har irritert seg over kjendisstylisten Erlend Elias (35), som gikk hardt ut fra første stund. I sine egne opptak på kjempehytta, forteller Stian at han mener Erlend Elias jukset allerede den første dagen på gården:

– Erlend Elias er den største taktikeren hittil. Tror du han kan vinne?

– Jeg tror det er rå kraft og styrke som vil føre en lengst i dette spillet. Stian Rockestjerne er en god kandidat. Han har en nydelig sjel, han er som en bror, han er en fighter, og han er sterk mentalt og fysisk. Han tåler mye juling, han er en viking, sier han.

– Noen må legge fra seg fjærene

Selv om Aune Sand nå må forlate gården, og retter kursen mot hjemmet sitt i New York, er han glad for å ha en finger med i spillet:

– Nå har jo jeg valgt ny storbonde. Så teateret fortsetter – men nå har jeg regi. Det blir en helt ny setting, og det er nok mulig at noen må legge fra seg fjærene. Jeg har valgt storbonde ut fra ærlighet, redelighet, skjønnhet og tillit, sier han:

– Jeg måtte gjøre det jeg føler er riktig.

FØRSTEKJEMPEVALGET: Aune Sand ble plukket ut til å slåss mot Stian Sandø. Her tar han med seg sekken for å flytte ned på andrekjempehytta. Foto: Alex Iversen / TV 2
FØRSTEKJEMPEVALGET: Aune Sand ble plukket ut til å slåss mot Stian Sandø. Her tar han med seg sekken for å flytte ned på andrekjempehytta. Foto: Alex Iversen / TV 2

Med storbondevalget overstått, er Aune Sand klar til å gå videre.

– Nå skal jeg finne telefonen min og ringe til barna mine og min elskede Marianne, og si at jeg elsker dem.

Men før Aune Sand forlot gården spilte han inn en egenkomponert, kunstnerisk hilsen, som du kan se her:

Det er nå 11 kjendiser igjen på Finnsvika gård, og i februar får vi vite hvem som stikker av med seieren og en splitter ny bil. Se Farmen kjendis mandag, onsdag og søndag på TV 2.