RÅDET GISKE: Partileder Jonas Gahr Støre, partisekretær Kjersti Stenseng, Hadia Tajik og Trond Giske på Arbeiderpartiets landsmøte.
RÅDET GISKE: Partileder Jonas Gahr Støre, partisekretær Kjersti Stenseng, Hadia Tajik og Trond Giske på Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: Pedersen, Terje

Støre rådet Giske til å tre tilbake som nestleder

Youngstorget (TV 2): Det var partileder Jonas Gahr Støre som ga Trond Giske rådet om å trekke seg tilbake som nestleder på ubestemt tid. I dag er det krisemøte i sentralstyret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld kom nyheten om at Trond Giske er fjernet som nestleder i Arbeiderpartiet på ubestemt tid.

Det var partileder Jonas Gahr Støre som ga Giske rådet om tre tilbake.

– Dette var noe vi raskt ble enige om, sa Støre på politisk kvarter i NRK tirsdag morgen.

I et Facebook-innlegg mandag kveld skrev Giske at han, sammen med Støre, kom frem til avgjørelsen om å fratre som nestleder i partiet.

Det er ikke tatt stilling til om han fortsetter i den sentrale rollen som Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson.

– Tror på varslerne

Det var kort tid etter det ble kjent at Giske trer tilbake som nestleder, at han tok til motmæle på sin offentlige Facebook-side.

Der skriver Giske blant annet at det er kommet flere grunnløse beskyldninger og falske varsler med påstander og beskrivelser han bestrider.

Giske mener også at flere alvorlige anklager systematisk er lekket til pressen.

Støre sier han har forståelse for at Giske har et behov for å komme med sin versjon av saken.

På direkte spørsmål på om han er kjent med at det foreligger falske varlser mot Trond Giske, svarer partileder Støre følgende NRK:

– Jeg forholder meg til de varslene som foreligger, og jeg tar de på alvor. Jeg tror på dem, og jeg er opptatt av å behandle dem etter våre retningslinjer.

Har fått nye varsler

Samtidig sier Støre at han er opptatt av at Giske får en rettferdig behandling og muligheten til å imøtegå anklagene mot ham. Støre forklarer også at hver og en varsling behandles separat.

Ifølge NRK har det også kommet inn nye «noen flere nye varsler» siden før jul.

Klokken 13 i dag møtes sentralstyret i Arbeiderpartiet på partikontoret på Youngstorget. Her skal Giske-saken diskuteres og det er ventet at Støre kommer med sine konklusjoner.

Inntil videre er Trond Giske sykmeldt.