SER MØRKT PÅ DET: Mens sjefen er overrasket over suksessen til Fannemel, ser han selv mørkt på mulighetene til å komme på pallen i hoppuka sammenlagt.
SER MØRKT PÅ DET: Mens sjefen er overrasket over suksessen til Fannemel, ser han selv mørkt på mulighetene til å komme på pallen i hoppuka sammenlagt. Foto: Bendiksby, Terje

– Vi vet hva han kan, men han viser det for sjelden

Derfor avskriver en smørblid Fannemel seg selv i hoppukesammendraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Alexander Stöckl sier det rett ut. Han hadde aldri trodd at Norges beste etter to renn skulle hete Anders Fannemel.

– Ja, jeg er overrasket selv. Vi vet jo hva han kan, han gjør det bare litt for sjelden.

Den kommentaren får smilet fram hos tredjemannen i det prestisjetunge nyttårshopprennet.

– Ja.

– Litt frekt sagt?

– Ja, det synes jeg det var, he-he.

– Skjønner ikke en skit

Men Fannemel innrømmer at han har hatt litt flaks med forholdene i de to hoppukerennene som har blitt preget av ujevne vindforhold.

– Det kjennes som jeg har flaks med forholdene hele tida. Og det er et godt tegn. Samtidig hopper jeg bra, og da blir man mindre sårbar når det er ujevne forhold. I Garmisch har jeg hoppet bedre og bedre for hvert hopp, så hadde jeg hatt to hopp til skulle jeg kjempet om seieren med Kamil Stoch, sier Fannemel, som likevel ikke vil friskmelde seg selv helt.

Fortsatt mener han at han ikke er stabil nok til å kjempe om pallen i sammendraget. Etter to renn er han på femteplass, drøye fem poeng bak David Kubacski.

– Jeg har vel ikke bevist at jeg er stabil. Akkurat nå føler jeg meg veldig smart, men det kommer vel dager der jeg ikke skjønner en skit igjen, ler han.

Bitter Forfang

For da Johann Forfang ble tatt av vinden i sitt første hopp, forsvant Norges beste sammenlagtkort i hoppuka.

– Han gjør sitt dårligste konkurransehopp her nede når forholdene er dårlig. Det er litt dumt, sier Stöckl.

Og Forfang er delvis enig.

– Det var kanskje ikke mitt dårligste hopp, men jeg vet at jeg er god nok til å stå på pallen. Men da er jeg helt avhengig av like forhold som de andre.

– Klarer du å glede deg over tredjeplassen til Fannemel?

– Akkurat nå når det er så ferskt så må jeg innrømme at det er bittert å være meg, men ja, selvfølgelig unner jeg Anders en pallplass.

Et godt andrehopp reddet mye av æren. Og Forfang er fortsatt med i kampen om en pallplass i sammendraget. Han avanserte en plass etter at østerrikeren Stefan Kraft mislyktes helt i sitt første hopp. Tromsø-gutten er nummer seks, og har knappe 13 poeng opp til pallen.