De utskjelte stopperne reddet Liverpool i overtidsdrama

Sadio Manés nyttårsrakett så ut til å stjele overskriftene. Så tok kampen fyr i sluttminuttene på Turf Moor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag øverst!

Burnley-Liverpool 1-2

Liverpool byttet sju mann fra laget som slo Leicester lørdag, og fikk det tøft i regnværet i Lancashire borte mot Burnley 1. nyttårsdag.

Allikevel endte oppgjøret til slutt med 2-1-seier til gjestene. Sadio Manés nyttårsrakett etter timen spilt ble utlignet av vertenes Johann Gudmundssons stupheading to minutter før slutt, før Ragnar Klavan sikret Liverpool-seieren tre minutter på overtid.

Seiersmålet kom etter at stoppermakker Dejan Lovren vant en hodeduell, før makker Klavan stupte frem og sikret tre Liverpool-poeng via pur vilje og råskap i boksen. Jubelscenene som oppstod bak Burnley-målet vitnet om enorm lagånd.

– Det er aldeles glitrende. Det er to midtstoppere som har fått mye kjeft, men som viser at de kan avgjøre offensivt til fordel for Liverpool. De scorer et «Burnley-mål» for å slå Burnley. Jeg vil tro Jürgen Klopp er så stolt, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio etter kampslutt.

Mané med nyttårsrakett
Dermed tok Jürgen Klopps mannskap tre sterke bortepoeng mot høstsesongens store positive overraskelse i Premier League.

Sjekk Manés suser

Liverpool spilte uten både skadede Mohamed Salah og Philippe Coutinho, mens Roberto Firmino satt på benken fra start, og selv om Mané var usynlig lenge, slo han til da hans lag trengte ham som mest. Scoringen der han snurret rundt og klinket ballen i nettet med venstrefoten med en real kanon så også lenge ut til å bli matchvinnerscoringen.

– Han har slitt kampen gjennom, og med de tre andre i «Fab four» ute, tar han omsider ansvar. Det er fantastisk bra gjort, sa kommentator Espen Ween da scoringen var et faktum.

Pauseanalyse avmystifiserer Liverpools defensive problemer
Etter en sjansefattig 1. omgang og med 0-0 på resultattavlen, tok man i TV 2s Premier League-studio for øvrig til orde for en hyllest av Liverpools forsvar.

– Det er lett å la seg fascinere av angrepet og tenke at de er kjempegode i angrep og dårlige i forsvar. Det er klisjéen, men når vi dypdykker er det ikke sikkert at det er sånn, sa Erik Thorstvedt.

Den tidligere Premier League-keeperen så 1. omgangen på Turf Moor som et typisk eksempel på hvordan Liverpool har fremstått defensivt i store deler av sesongen.

– De får én avslutning på mål mot seg, og den tar Mignolet lett. Og det er omtrent på snittet av hva en Liverpool-keeper må gjøre på en omgang. Det er lite. Motstanderne klarer ikke å skape mye sjanser mot Liverpool. I snitt er det 7,4, som rent historisk i Premier League er veldig bra. Problemet er at sjansene som skapes mot er store, og av de som går på mål går 41% inn. Det er helt vilt, sa Thorstvedt.

Se Premier League-eksperten presentere sine tall her!

Sjansefattig helt til slutten av oppgjøret
Heller ikke de første 35 minuttene etter pause slapp Liverpool vertene til mange store sjanser, og foruten Manés scoring etter timen spilt var det få høydepunkter å melde hjem om før 80 minutter var spilt.

Da startet dog en sjansebonanza, og først var det Ashley Barnes som var nære da et volleyforsøk gikk like til side for stolpen til Simon Mignolet, som var tilbake i buret etter å ha stått over mot Leicester.

Seks minutter før slutt var det det Liverpool sin tur å være nære på motsatt side, da Alex Oxlade-Chamberlain skjøt fra kloss hold. En ekstrem sterk hånd fra Nick Pope holdt dog ballen ute av nettmaskene, og vertene inne i kampen.

Burnley trodde de hadde sikret poeng - så satt seiersmålet (!)
Nå levde kampen, og Sam Vokes tvang frem det beste i Mignolet da han fikk headet på mål minuttet etter. Belgieren var på pletten, og parerte med en patent variant.

Mignolet kunne imidlertid ingenting gjøre da vertene utlignet to og et halvt minutt før slutt. Vokes vant igjen i luften, og fikk stusset til Johann Gudmundsson som hadde sneket seg bak ryggen på Joe Gomez på den lengste stolpen. Islendingene stupeheadet 1-1 i nettet.

Det skulle dog ikke bli det siste som skjedde i kampen, for tre minutter på overtid kombinerte de utskjelte stopperne Dejan Lovren og Ragnar Klavan. Kroaten vant duellen etter en dødball, mens estlenderen stupte inn og ble matchvinner.

– Det gir mer enn tre poeng. Det gir noe med tanke på lagmoral, det er en kjempemoralbooster og strålende gjort. De spilte på en helt annen måte. De vinner ikke på en like briljant måte som vi har sett dem i det siste, men allikevel vinner de. Det er en topp dag for Liverpool, sa Erik Thorstvedt i studio etter kampslutt.