IKKE MED TIL BURNLEY: Philippe Coutinho er ikke i Liverpools tropp 1. nyttårsdag.
IKKE MED TIL BURNLEY: Philippe Coutinho er ikke i Liverpools tropp 1. nyttårsdag. Foto: Paul Ellis

Coutinho er ikke i Liverpool-troppen mot Burnley

Den brasilianske magikeren tok ikke bussen med resten av lagkameratene til Liverpools bortemøte med Burnley. Ifølge engelske journalister dreier det seg om en lårskade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Burnley-Liverpool (16.00) på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Liverpool må klare seg uten både Philippe Coutinho og Mohamed Salah i borteoppgjøret mot Burnley lørdag. Det ble bekreftet da lagoppstillingene ble offentliggjort 15.00 mandag.

Salah haltet av banen med skade mot Leicester lørdag, mens Coutinho heller ikke er i kamptroppen til Jürgen Klopps lag.

Det gir nytt liv i spekulasjonene om at en overgang til Barcelona allerede skal være fullført, rykter som fikk ekstra vann på møllen nyttårsaften da Nike «avslørte» overgangen ved å annonsere for draktene til den spanske giganten med brasilianerens påtrykk.

– De spekulasjonene er det vel fyr på allerede. Det blir spennende å se. Det spørs om den avtalen ikke er gjort allerede, men det mest naturlige ville vel være å vente til i sommer. Selv for Barcelona er det mye penger, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt i studio forut for kampstart på Turf Moor.

Flere journalister i England nevner lårproblemer som årsaken til Coutinhos fravær, blant andre anerkjente James Pearce i Liverpool Echo. Skadeomfanget er dog ukjent.

Samtidig skriver journalisten Alfredo Martínez fra Onda Cera Radio på sin Twitter-konto at han har fått opplyst at en overgangssum allerede er avtalt, og at denne skal ligge på 140 millioner euro, samt 40 millioner i tilleggsvariabler. (En totalramme på rundt 1,7 milliarder norske kroner).

Klopp: – Begge er skadet
Andre kilder hevder dog at stjernespilleren har fått fri, fordi han har besøk av sin familie. På egen Instagram-konto har Coutinho på story-funksjonen lagt ut bilder av seg selv og familien det siste døgnet.

– Phil og Mo er ikke tilgjengelige, så det er grunnen til at de ikke er med. Begge er skadet, og det er ikke så kult, men sånn er det, sier Jürgen Klopp til klubbens egne nettsider.

Samtidig melder The Telegraph at Liverpool nå vil kreve en astronomisk sum fra Barcelona for Coutinho etter det som omtales som en markedsblunder av Nike, som både er leverandør av Barcelonas drakter og har en egen sponsoravtale med Coutinho.

– Liverpool-fansen er høyt oppe. De har signert van Dijk, og hvis de nå skulle miste Coutinho, vil de være på vei ned igjen, sa Trevor Morley i Premier League-studio før kamp.

Liverpools lag mot Burnley: Simon Mignolet - Trent Alexander-Arnold, Ragnar Klavan, Dejan Lovren, Joe Gomez - Emre Can, Georginio Wijnaldum - Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Sadio Mané - Dominic Solanke

Benk: Loris Karius, James Milner, Roberto Firmino, Andrew Robertson, Danny Ings, Joël Matip, Ben Woodburn

Til tross for fraværene til to av «The fab four», hviles altså også

– De andre forandringene skyldes at vi ønske friske bein og vi ønsket å finne den rette formasjonen for denne kampen. Vi har en jobb å gjøre og vi har gjort vår del i forberedelsene, så nå får vi se hvordan det fungerer, sier Klopp.

Adam Lallana starter for første gang denne sesongen, noe Klopp er betydelig mer fornøyd med.

- Det er godt å ha ham tilbake. Vi har forsøkt å være så forsiktige som mulig, og det er sykt hvor lenge han har vært ute. Han har vært med i noen uker, har fått noen minutter og nå er han klar til å starte. Det er bra for oss, sier tyskeren.

Se kampen på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo 16.00!