Farmen kjendis 2017
Farmen kjendis 2017 Foto: TV 2

RiksTV og TV 2 enige om ny avtale

Etter å ha jobbet natten gjennom med forhandlinger på overtid, er RiksTV og TV 2 nå blitt enige om en ny distribusjonsavtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed unngås svarte skjermer for rundt 270 000 RiksTV-abonnenter, skriver RiksTV i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med at vi landet en avtale med TV 2. Det har vært tøffe forhandlinger gjennom flere uker – og begge parter var klare på at vi ikke ønsket svarte TV 2-skjermer. Heldigvis ble det en lykkelig slutt, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.

Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV skjønner at mange var bekymret for at TV 2-kanalene skulle forsvinne for en periode.

– Ja, jeg må tilstå at jeg er veldig tilfreds med at vi nå er blitt enige. Det er abonnentene og seerne som hadde blitt taperne. TV er viktig for folk, uavhengig av distribusjonsform og skjermstørrelser. TV skaper engasjement, og det er godt å slippe svarte TV 2-skjermer, sier Jérôme Franck-Sætervoll.

Også i TV 2 er det lettelse over at konflikten er løst.

– Vi er glade for at vi unngikk en situasjon med svarte skjermer. Det er store endringer i TV-markedet som skaper store utfordringer og muligheter for både innholdsleverandører og distributører. Dette skal vi arbeide med i tiden som kommer, sammen med alle våre distribusjonspartnere, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 Sarah Willand, i en pressemelding.

Franck-Sætervoll ønsker ikke gå inn på detaljer i avtalen, eller hvor langsiktig den er. Men en ting er sikkert. Søndagens Farmen- og Øya-premiere er sikret for RiksTVs kunder. Det er også gode nyheter for de som vil se på Tour de ski som pågår denne uka.

– I tillegg kommer både kjente og nye programmer på TV 2 framover, slik som «Hver gang vi møtes» og sesong 2 av Anne Holt-serien «Modus». Den nye avtalen med TV 2 sikrer blant annet at våre kunder kan fortsette å se TV 2s innhold hvor og når de vil, ikke minst også snart på PC og Mac, sier Jérôme Franck-Sætervoll.