HOLDT WENG PÅ AVSTAND: Ingvild Flugstad Østberg er nøyaktig like langt foran Heidi Weng i sammendraget som hun var før dagens jaktstart.
HOLDT WENG PÅ AVSTAND: Ingvild Flugstad Østberg er nøyaktig like langt foran Heidi Weng i sammendraget som hun var før dagens jaktstart. Foto: Pedersen, Terje

Østberg holdt unna for Heidi Weng

Ingvild Flugstad Østberg vant suverent og beholdt avstanden ned til Heidi Weng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvild Flugstad Østberg kom først i mål på dagens 10 km jaktstart i Lenzerheide.

– Det var et levende helvete. Jeg måtte kjempe så hardt, sier Ingvild Flugstad Østberg i seiersintervjuet til FIS.

Hun gikk ut 32,8 sekunder foran neste kvinne, Heidi Weng.

Tour-lederen tapte litt av det enorme forspranget. Etter 4,3 kilometer hadde Weng hentet inn 8,6 sekunder, men Østberg avsluttet sterkest av de to. Hun gikk i mål med en margin på 27,8 sekunder ned til Weng.

Med fem bonussekunder mer enn Weng er hun fortsatt 32,8 sekunder foran i sammendraget,

– Det var en psykologisk pinelse. Jeg så Heidi hele veien, og fikk sekunderinger på at hun tok innpå. Jeg klarer å ta meg litt igjen på slutten, men det var virkelig en kamp mot meg selv. Allerede i starten hadde jeg seriøs syre i beina slutten av bakken, forteller seierskvinnen til TV 2.

Økte ledelsen

Tour-lederen økte ledelsen til de øvrige konkurrentene. Jessica Diggins gikk i mål som nummer tre, ett minutt og 16 sekunder bak Østberg.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk en sterk jaktstart, og gikk seg opp til sjuendeplass. Renntiden hennes var bare sekundet svakere enn Østbergs.

Selv om Østberg fortsatt har en stor luke ned til lagkameraten i sammendraget, tror TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset det spøker for lederens sammenlagtsjanser, skulle hun fullføre touren.

– Jeg regner med hun må ha minst ett minutt på Weng opp monsterbakken. Kanskje halvannet, sa Hjelmeset underveis.

Den vurderingen støtter Østberg selv.

– Jeg gikk veldig bra i bakken i fjor. Det er nok min beste gang opp der. Jeg tror jeg var litt bedre på det i fjor enn jeg er nå. Jeg må ha minimum ett minutt hvis jeg skal klare det, kanskje halvannet minutt også. Heidi er helt rå opp den bakken. Jeg er ikke der helt ennå. Jeg må hjem og øve litt i Hovdebakken på Gjøvik, smiler hun.

27-åringen hadde kun 26 sekunder dårligere klatretid enn Weng i monsterbakken forrige sesong. At hun nå er 32,8 sekunder foran tar Østberg med knusende ro.

– Det er veldig langt frem. Det kan snu på én dag. I sprint deles det ut 60 bonussekunder. Det er dobbelt så mye som jeg leder med nå. Jeg tar renn for renn, sier hun.

PS! Teresa Stadlober gikk raskest av alle på jaktstarten. Også Anastasia Sedova gikk raskere enn de to norske Tour-favorittene.