– Mourinho står i fare for å miste garderoben

Arsenal-legende Martin Keown retter en pekefinger mot José Mourinhos lederstil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra uavgjortkampen mot Southampton i vinduet øverst!

– José Mourinho mistet garderoben i både Real Madrid og Chelsea. Nå står han i fare for å miste den i Manchester United, varsler Arsenal-legende Martin Keown i sin spalte i Daily Mail.

Manchester United er inne i deres tyngste periode denne sesongen. De røde djevlene står med fire kamper uten seier.

Keown, som nå er fotballekspert for BBC, mener José Mourinho må ta sin del av skylden.

– Han har gått ut mot egne spillere de siste ukene, og har kalt dem barnslige og umodne. Han klager på for lite penger. Hva tenker spillerne når han i realiteten sier de ikke er gode nok? Spillerne og Mourinho burde være sammensveiset, men nå ser det ut som han mot dem, mener Keown.

– Skal være sint når det ikke går bra

TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley mener en ikke bør legge for mye i Keowns påstånd.

– Han har alltid noen unnskyldninger. Når han sier han vil ha nye spillere, går det mot spillerne hans. Samtidig, når han sier at laget ville vunnet hvis det ikke var for dommerfeil, støtter han spillerne sine ved å si at de gjør det bra nok, sier Morley, og fortsetter:

– Han mistet garderoben i Chelsea, men det virker som han er populær blant de store spillerne i Manchester United. For eksempel Zlatan og Pogba.

Morley bruker Harry Redknapp som eksempel når han støtter Mourinho. Da han selv spilte under Redknapp i West Ham, var manageren rasende – hele tiden – når laget var inne i dårlige perioder.

– Når du ikke vinner, blir manageren i dårlig humør. Slik er det, og slik bør det også være. Manchester United er den største klubben i verden. Du kan ikke hoppe opp og ned når du har spilt uavgjort i tre kamper på rad, argumenterer Morley.

Phil Jones: – Vi står sammen

Phil Jones, som er tilbake i Mourinhos startoppstilling, antyder overfor Manchester Evening News at det ikke er trøbbel i kulissene.

– Det høres nok ut som en klisjé, men vi må se etter hverandre og stå sammen. Det er frustrerende for oss, fansen og alle som er involvert, men det er ikke noe poeng i å grave seg ned, sier Jones, og fortsetter:

– Det som er bra er at vi skaper sjanser. Vi spiller oss til gode posisjoner, og forhåpentligvis slår vi snart et lag med fire eller fem mål igjen.

Karanka avslører hvordan Mourinho er

Aitor Karanka, som fikk sparken i Middlesbrough forrige sesong, var José Mourinhos assistent i Real Madrid. Spanjolen er full av lovord om den kontroversielle manageren.

– 95 prosent av tiden er José en gøyal type. De resterende fem prosentene er bare med media. Da konen min møtte José, ble hun overrasket. Han var ikke den personen hun var vant med å se på TV. Han er morsom, en god far og en veldig god venn. Han er veldig lojal, forteller Karanka i et intervju med The Times, gjengitt av Daily Mail.

Karanka, som er kjent for å prioritere defensiv organisering, kan avsløre at Manchester United-manageren er ekstremt detaljorientert.

Ved et tilfelle fikk han endret hvilke sko Real Madrid-spillerne ankom kamper i. De ble påtvunget å bruke et spesifikt skomerke til klubbdressen, men Mourinho argumenterte med at spillerne brukte langt bedre merker til daglig.

– José ville at spillerne skulle gå med mer komfortable sko. Han tenker på alt. Selv hva jeg gjorde, assistenten hans. Jeg måtte putte hver eneste kjegle i nøyaktig riktig posisjon, og måtte gi ut vestene til nøyaktig riktig tid, sier Karanka.