TILBAKE MED STARTNUMMER PÅ BRYSTET: Petter Northug gikk andre etappe i Strindheimstaffetten i Granåsen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TILBAKE MED STARTNUMMER PÅ BRYSTET: Petter Northug gikk andre etappe i Strindheimstaffetten i Granåsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Alley, Ned

– Northug syntes det var deilig å gå skirenn

Sprinttrener Arild Monsen synes det var godt å se at Petter Northug var på hugget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tour de Ski-manager her!

Petter Northug gikk søndag sitt første skirenn siden prolog-exiten i Lillehammer i begynnelsen av desember. Mosbyggen gikk den andre etappen for Strindheim i Strindheimsstafetten.

Northug var svært skuffet etter Tour de Ski-vrakingen og slet med å finne motivasjon til å gå Skandinavisk cup i Piteå. Nå har han fått klarsignal fra ledelsen til å droppe Sverige-turen.

Etter stafettetappen hadde sprinttrener Arild Monsen et møte med Northug og trenerapparatet til 31-åringen. Monsen er glad for at Northug virket motivert.

– Han virket på hugget, det gjorde han. Absolutt. Han synes det var deilig å gå skirenn. Det er noe annet å få startnummer på brystet, være litt smånervøs og gå en ekstra gang på do før start, sier Monsen til TV 2.

– Sikkert ikke topp verdenscupnivå

Han mener det er vanskelig å bedømme prestasjonen til Northug ettersom kvaliteten på konkurrentene var et stykke unna verdenscupnivå.

– Sammenligningsgrunnlaget er ikke det beste. Det er vanskelig å bedømme, men jeg synes han så helt grei ut. Han gikk litt rykkvis og hadde en veldig grei avslutning. Det var helt greit. Det var sikkert ikke noe topp verdenscupnivå på det, men langt fra noe bunnivå heller. Jeg tror han var greit fornøyd, sier Monsen.

Monsen mener det er naturlig at ledelsen kalte inn til et nytt Northug-møte nå, selv om det er mindre enn en måned siden forrige møte.

– Det er greit å være samsnakket om den siste tiden før døren lukkes for OL-uttaket, sier han.

På møtet fortalte Monsen hva landslagsledelsen forventer av Northug.

– Jeg har sagt at Petter bør gå sprinten i NM og i Planica hvis han tenker på sprintkortet sitt. Han må gå to sprinter.

– Men det holder vel ikke bare å dukke opp på disse sprintene?

– Nei, men det er han innforstått med. Petter sa det jo også selv i går. Han har ikke lyst til å reise til Pyeongchang hvis han ikke får noe til å stemme, forteller Monsen.

Olympiatoppen med krav til OL-plass

Det er ikke hvem som helst som får representere Norge i OL. Olympiatoppens OL-krav er at man må enten ha én topp 6-plassering i verdenscupen eller to topp 12-plasseringer i verdenscupen for å være kvalifisert til OL.

Monsen sier at det ikke er et absolutt krav.

– Et tenkt tilfelle kan være at vi ikke har nordmenn som er bedre enn et sted mellom 10. plass og 18. plass. Hvis Northug ligger i den bølingen også...Han må jo matche de andre norske konkurrentene han eventuelt skal slå ut av laget.

I klassisk sprint er det kun Johannes Høsflot Klæbo som har tatt verdenscupseier. Pål Golberg ligger godt an med sin 2. plass fra Ruka. I tillegg har Sondre Turvoll Fossli (Ruka og Lillehammer) og Emil Iversen (Lillehammer) vært i sprintfinaler.