Arsenal snublet etter kontroversiell straffe

Alexis Sánchez så ut til å ha reddet Arsenal fra poengtap, men så like før slutt fikk West Bromwich straffespark. – En vill avgjørelse, sier TV 2s kommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Bromwich - Arsenal 1-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det blir neppe noen stor nyttårsfeiring for Arsenal-fansen på vei hjem fra The Hawthorns. Alexis Sánchez' frispark like før slutt så ut til å ha sikret tre poeng, men med et par minutter igjen fikk West Bromwich et kontroversielt straffespark.

– Den avgjørelsen der er ganske så vill. Det er 30 centimeter avstand fra armene til kroppen. Det er en vågal avgjørelse, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Calum Chambers handset i duellen med tidligere Arsenal-spiller Kieran Gibbs, og fra ellevemetersmerket gjorde Jay Rodriguez ingen feil. Dommer Mike Dean kunne blåse av på 1-1.

– Det var ikke i nærheten av straffespark, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til BBC.

Begge lagene hadde halvsjanser i starten, og både Jay Rodriguez hos hjemmelaget og Arsenal-spiller Alex Iwobi hadde de beste mulighetene i åpningskvarteret. Rodriguez headet like utenfor, mens Iwobis skudd gikk en halvmeter over mål.

Iwobi kom til et nytt godt skudd like før halvtimen var spilt, men West Brom-keeper Ben Foster vil slått ballen unna.

– Det så rufsete ut, men redning er redning, sa TV 2s Premier League-kommentator Endre Olav Osnes.

Lagene gikk til pause på 0-0 etter en tam første omgang, og kampen fortsatte i samme spor etter sidebyttet. I 60. spilleminutt kom Alexandra Lacazette seg til en brukbar mulighet. Franskmannen kombinerte fint med Alex Iwobi, dro seg inn i feltet og fyrte løs mot Ben Foster, men målvakten reddet.

– Arsenal har tatt mer tak i det og de nærmer seg, kommenterte Osnes.

Men Arsenal klarte ikke å bryte ned West Bromwich, og et snaut kvarter før slutt var det vertene som yppet seg. Rodriguez fikk avansere og fyrte av fra tjue meter. Skuddet var hardt, men gikk rett på Petr Cech.

I sluttminuttene tok kampen fyr. Først ordnet Alexis Sánchez frispark på 18 meter, som han satte via West Bromwich-muren og i mål. To minutter før full tid skaffet Kieran Gibbs straffespark da Calum Chambers brukte hånden i duell med den tidligere Arsenal-backen. Mike Dean pekte på ellevemetere, og Jay Rodriguez gjorde ingen feil og fastsatte resultatet til 1-1.