MÅ VISE SEG FREM: Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh og Didrik Tønseth er blant løperne landslagstrener Tor Arne Hetland forventer å se i toppen.
MÅ VISE SEG FREM: Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh og Didrik Tønseth er blant løperne landslagstrener Tor Arne Hetland forventer å se i toppen. Foto: Åserud, Lise

– Forventer at stort sett alle de norske skal være i topp 10

Landslagstreneren forventer opptur etter gårsdagens sprintfiasko.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tour de Ski-manager her!

Landslagstrener Tor Arne Hetland legger press på egne utøvere foran dagens 15 km klassisk i Lenzerheide.

– Jeg forventer stort sett at alle de norske skal være i topp ti. Vi er åtte løpere. Vi bør klare å lure inn 4-5 mann i topp ti, og så bør vi ha en mann på pallen, sier Hetland.

Martin Johnsrud Sundby ligger hele ett minutt og åtte sekunder bak sammenlagtleder Sergej Ustjugov etter lørdagens sprint.

– Jeg håper vi knapper litt inn på forspranget til Ustjugov. I tillegg skal vi passe på Harvey og Cologna. Vi kan fort gå inn ett minutt i dag. Det viktige i dag er at Ustjugov ikke vinner med 30 sekunder og får 15 bonussekunder i tillegg. Da må det en skikkelig smørebom til for at vi skal ta han igjen, sier Hetland.

Se 2. etappe på TV 2 og TV 2 Sumo fra kl 10!

Mildvær og nedbør gjør at det er klisterføre i Lenzerheide.

– Det går an å rote seg bort på klisterføre. Det er nok av dem som har gjort det. Alternativet er pigging på blanke ski, men løypeprofilen er relativt hard, sier Hetland.

Samtidig som de norske Tour-løperne går i Lenzerheide er Petter Northug påmeldt til KM i stafett i Granåsen. Arrangørklubben Strindheim skriver på sitt nettsted at skistjernen er påmeldt.

«Flere sterke navn er klare, men de største er Petter Northug som stiller for Strindheim IL og Johannes Høsflot Klæbo som stiller for Byåsen IL», skriver klubben.

Det håper Hetland stemmer.

– Jeg håper virkelig at Petter er på start i dag og får en god opplevelse i konkurranse. Så får vi se på resultatlisten etterpå, sier Hetland.