HOVEDSTADEN: En ung kvinne i røyk av tåregass under demonstrasjonene i Teheran lørdag.
HOVEDSTADEN: En ung kvinne i røyk av tåregass under demonstrasjonene i Teheran lørdag. Foto: Str / AFP / NTB scanpix

Iran skal ha stengt internettilgangen til mobiler for å stanse demonstrasjoner

Iran skal ha stengt internettilgangen til mobiltelefoner for å slå ned på demonstrasjonene i landet, ifølge AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er tredje dagen på rad at folk demonstrerer mot stigende priser og høy arbeidsledighet i ulike byer i Iran. Lørdag spredte demonstrasjonene seg til hovedstaden Teheran.

Som svar skal myndighetene ha stengt internettilgangen til mobiltelefoner. Flere iranske nyhetsbyråer skal ha advart om at myndighetene ville stenge tilgangen til det populære, krypterte meldingstjenesten Telegram.

Advarslene kom etter at Irans kommunikasjonsminister Mohammad-Javad Azari Jahromi beskyldte kanalen Amadnews for å oppfordre til «væpnet opprør», skriver nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene har rettet en skarp advarsel til demonstrantene.

– Vi oppfordrer alle som mottar oppfordringer om å delta i disse ulovlige demonstrasjonene til å holde seg unna, fordi det vil bare skape trøbbel for dem selv og for andre borgere, sa innenriksminister Abdulrahman Rahman Fazli og advarte om konsekvenser dersom ikke oppfordringen følges.

Ifølge AFP har det kommet meldinger om at flere som skal være skutt og drept i demonstrasjonene, men ryktene er vanskelig å få bekreftet.

Demonstrasjonene mot myndighetene er de største siden de omfattende protestaksjonene etter det svært omstridte valget i 2009.

(©NTB / TV 2)