Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Bournemouth-Everton 2-1

Joshua King måtte for andre gang på under to uker forlate banen med skade da Bournemouth påførte Sam Allardyce sitt første tap som Everton-manager med 2-1-seier på sørkysten lørdag.

– Det ser ut som en hamstringskade, og det gir en bismak. Jeg vet ikke hvor lenge han er ute, men det er nok minst et par uker, sa Bournemouth-manager Eddie Howe etter kampslutt.

Howe: – Gir en bismak

Nordmannen, som også ble skadet mot de blås byrival Liverpool tidligere i desember, stod over kampen mot Manchester City lille julaften, men var tilbake og spilte halvannen omgang mot West Ham på Boxing Day.

Lørdag startet han igjen, og rakk å levere den målgivende pasningen til Ryan Frasers 1-0-mål etter drøye halvtimen, før han måtte forlate banen med skade og ble erstattet av Benik Afobe drøyt fem minutter senere.

I 2. omgang utlignet Idrissa «Gana» Gueye for Everton da knappe timen var spilt, før samme Fraser ble matchvinner da han dunket ballen i mål via Michael Keane minuttet før full tid.

Slik skal spillerne nå bli klare til kamp om under 48 timer

Tapet var altså Sam Allardyces første som Everton-manager, mens de tre poengene løfter Bournemouth opp fra en plass under nedrykksstreken til foreløpig 13. plass på Premier League-tabellen.

Den målgivende pasningen til King betyr for øvrig at han nå har vært involvert i totalt 31 scoringer i sin Premier League-karriere for Bournemouth. 24 mål og sju målgivende pasninger er det blitt på 2,5 sesong.

Nestemann på listen på tilsvarende statistikk i Bournemouth har totalt vært involvert i kun 19 scoringer, noe som sier mye om hvor sentral nordmannen er i sørkystklubben, kunne statistikk-tjenesten Opta melde underveis i kampen.