Ny Manchester United-nedtur på eget gress

José Mourinhos lag med sin tredje uavgjortkamp på rad i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Manchester United-Southampton 0-0

Manchester United har skuffet i det hektiske juleprogrammet, med 2-2-kamper mot både Leicester og Burnley, og lørdag måtte de slite på ny.

Hjemme mot Southampton ble det nemlig kun 0-0, til tross for store sjanser begge veier, i et oppgjør som dessverre vil huskes best for en dramatisk hendelse der Romelu Lukaku ble liggende i over fem minutter og båret ut med nakkekrage etter en hodeduell i 1. omgang.

Les mer om hendelsen her: Lukaku ut på båre med nakkekrage

Hangeland: – Alarmklokkene bør ringe
Også sportslig var det dog en gedigen nedtur for et Manchester United-lag som nå er forbigått av Chelsea og i øyeblikket er nummer tre i Premier League.

– Hva i all verden har skjedd med Manchester United? spurte TV 2s programleder Jon Hartvig Børrestad etter kampslutt.

– En ting er at de unngår å vinne kampen her og har gått tre kamper uten seier, men prestasjonen bør få alarmklokkene til å ringe. Det er totalt mangel på kollektivt angrepsspill. Det er opp til enkeltspillere å komme opp med et eller annet, men jeg ser ikke noe system som setter Southampton under et godt nok press. Det er en ganske jevn kamp mot et lag som har vært fryktelig dårlige i lang, lang tid, sa ekspert Brede Hangeland etter kampslutt.

Mourinho: – Synes synd på dommeren

José Mourinho konsentrerte seg mest om mangelen på straffespark, da både han og resten av de med hjertet i rødt følte seg snytt da Maya Yoshidas hånd stoppet Jesse Lingard i 1. omgang.

– Dommeren er en av de mest lovende i Europa, så det var synd for ham. Det er ett av nøkkelpunktene, sa Mourinho.

Til tross for at han også nevnte store sjanser misset og godt keeperspill fra de Gea, er det Mourinhos svar - og manglende svar - på straffesituasjonen som vil bli husket.

– Som vanlig snakker han om alle de tingene som er utenfor hans kontroll, i stedet for at han faktisk kan forbedre prestasjonen til laget. Det er en god del som må jobbes med der, men som vanlig så er det eksternt andre sin feil. Men han må ta tak i, med de spillerne han faktisk har, og ikke skylde på dommerne, hvor mange kamper det er og slikt, sa Brede Hangeland, som selv var enig med portugiseren i at det burde vært straffespark.

Tidlige sjanser - dramatisk Lukaku-skade
Tidlig i oppgjøret var både Romelu Lukaku og James Ward-Prowse nære ved å sende sine lag i ledelsen. Først stanget Lukaku over fra kloss hold, mens Ward-Prowse tvang fram det beste i David de Gea med en markkryper et par minutter senere.

Deretter oppstod den ekle situasjonen, der Lukaku ble liggende etter en hodeduell der han stanget med Saints-stopper Wesley Hoedt. Belgieren trengte medisinsk behandling, nakkekrage og båretransport før han forlot banen rundt fem minutter etter hendelsen.

Ropte på straffe: – Unaturlig posisjon
Etter en drøy time ropte José Mourinho og Manchester United på straffespark da Jesse Lingard prøvde å vippe ballen med seg over Maya Yoshida inne i feltet. Japaneren ble truffet, og det var ikke en fot Southampton-stopperen fikk avverget vertenes formspiller med.

– Han kommer løpende med armene oppe, og den treffer ham soleklart i hånden, kommenterte Kasper Wikestad.

I pausen ble situasjonen tatt opp på ny, og da spørsmålet om hvorvidt det burde vært straffespark kom opp, var Brede Hangeland klokkeklar.

– For meg er det korte svaret ja. Den kommer fort på Yoshida, men han har armen i en unaturlig posisjon der, sa TV 2s ekspert..

Straffespark ble det dog ikke, og scoringer før pause ble det heller ikke. Lagene gikk til pause på 0-0.

Enorm Long-sjanse like etter pause
2. omgangs første store sjanse falt til gjestene, og Shane Long som ikke har scoret siden februar i fjor. James Ward-Prowse slo inn fra høyre, og spissen senk seg foran Nemanja Matic og fikk avsluttet på direkten. Nok en gang måtte de Gea i aksjon, og spanjolen fikk med en fotparade gikk til hjørnespark.

På motsatt side prøvde Henrik Mkhitaryan seg drøyt ti minutter ut i omgangen, men armenerens forsøk var akkurat så svakt at ikke Southampton-keeper Alex McCarthy ble brydd nevneverdig.

Young-albue kan bli etterforsket
Like etterpå viste TV-bildene nærbilder fra et hjørnespark tidligere i kampen, der Ashley Young helt tydelig gav Dusan Tadic en albue i mageregionen uten at noen av dommerne fikk det med seg.

– Det er ikke så ulikt den Burnleys James Tarkowski fikk tre kamper for mot Brighton, da han albuet Glenn Murray. Det var også en situasjon som ble fanget av TV-kameraene, ikke av dommerteamet, og det var også en situasjon innenfor 16-meteren. Denne tror jeg kommer til å bli sett på i etterkant, sa kommentator Wikestad.

Ikke mange minuttene etter - halvveis i omgangen - var det nære ved at Young skrev seg inn i kampreferatene med mer positivt fortegn. Frisparkspesialisten fikk muligheten fra rundt 20 meter etter at Anthony Martial hadde blitt lagt i bakken, og hans forsøk gikk via en Southampton-spiller og like utenfor stolpen til McCarthy.

Kampen gikk inn i en fase med store avstander mellom lagdelene på begge sider av banen, og både Southampton i form av Dusan Tadic og Manchester United i form av Marcus Rashford var nære da rundt kvarteret gjenstod. Gjestenes forsøk var dog for upresist, mens vertenes variant ble blokkert.

Pogba trodde han ble matchvinner - avvinket for offside
Ni minutter før slutt trodde Paul Pogba at han var blitt den store Manchester United-helten, da han kastet seg frem og dyttet ballen over linjen i en klabb-og-babb-situasjon inne i feltet. Assistentdommeren hadde dog vinket for en offside som reprisene viste at var korrekt. Det spørs dog om ikke ballen ville gått i nettet uansett om Pogba hadde berørt den eller ikke.

– Hver celle i kroppen sier «la meg får den ballen der». Instinktet er riktig. Jeg hadde sannsynligvis gjort det samme, men ikke nådd fram, sa Hangeland etter kampslutt.

Ti sekunder før ordinær tid var omme kunne Jesse Lingard så blitt helten, men mannen som kom fra benken og reddet poeng for de røde djevlene mot Burnley på Boxing Day, brukte denne gang for lang tid og fikk ikke avsluttet da han plutselig befant seg alene foran mål med ballen på et sølvfat foran seg.

Dermed ble det kun ett poeng for de røde djevlene, for tredje gang på rad i Premier League. Dermed er de også forbigått av Chelsea, som har tatt sju poeng i samme periode, og er nå nummer tre i Premier League.