FÅR ROS: Kristoffer Vassbakk Ajer har blitt varm i Celtic-trøyen.
FÅR ROS: Kristoffer Vassbakk Ajer har blitt varm i Celtic-trøyen. Foto: Russell Cheyne

Ajer hylles etter Old Firm-debuten: – Ser ut som en ung John Stones

Kristoffer Vassbakk Ajer leverte en ny god kamp mot erkerivalen. TV 2s fotballekspert mener unggutten må med i Lars Lagerbäcks neste landslagstropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Vassbakk Ajer har de siste ukene slått seg inn på Celtic-laget, og spilte lørdag sitt første Old Firm-derby da erkerival Rangers kom til Celtic Park.

– Det er meget imponerende at han er på laget til Brendan Rodgers til kamper som dette, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Celtic misbrukte flere gode muligheter før pause, men i andre omgang ble serielederne i skotsk Premier League ble presset presset. Celtic holdt imidlertid unna til 0-0, og etter kampen får vertenes norske midtstopper ros for innsatsen.

– Han kommer til å bli en spiller på topp, topp nivå. Jeg håper han blir værende i lang tid. Den gutten kommer til å spasere til Premier League. Ajer er bare 19 år. Han er fremtiden. Han ser ut som en yngre versjon av John Stones, sa BBCs ekspert og tidligere Chelsea- og Everton-spiller Pat Nevin etter de første 45 minuttene.

John Stones har denne sesongen etablert seg som en av Premier Leagues beste midtstoppere etter å ha gått til Manchester City fra Everton for drøyt en halv milliard kroner før forrige sesong.

Jesper Mathisen mener Ajer har tatt store steg siden han forlot Start i 2016.

– Han er så trygg og god med ballen som midstopper, og det er vel kanskje det som har imponert Celtic-fansen mest. I tillegg spiller han med en veldig ro. Fysikken hans er også utviklet seg siden han kom til Skottland, og nå tar han for seg på en helt annen måte i duellspillet både i luften og på bakken.

U21-landslagsspilleren har fortsatt ikke vært i A-troppen til Lars Lagerbäck.

– Lagerbäck har jaktet gode norske midtstoppere siden han begynte i jobben, og slik Ajer spiller nå, er det ingen tvil om at han hadde vært selvskreven om det skulle bli tatt ut en tropp til A-landslaget i morgen, mener Mathisen.

Celtic leder Premier League med ni poeng ned til Aberdeen på andreplass.