FIS vil stoppe «Klæbo-stilen»

– Vi må vise frem et bedre bilde av den klassiske stilen, sier Pierre Mignerey fra FIS.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) planlegger å gjøre flere endringer med langrennssporten. Blant annet vil de fjerne den klassiske sprinten – for å stoppe stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo.

– Utviklingen i den klassiske sprinten har gått mer og mer mot dobbelstaking og løping. Nå er den kjent som «Klæbo-teknikken», sier konkurransesjef i FIS, Pierre Mignerey, til svenske Expressen.

Mignerey mener man så i verdenscupen i Ruka at flere brukte trønderens teknikk.

– Vi er ikke spesielt overrasket, for allerede i sommer så vi videoer av langrennsløpere som løp med ski på gress. Det er helt klart at ungdommer kommer til å kopiere det, for de vil gjøre som Klæbo, sier Mignerey.

Mignerey hevder han ikke har noe imot Klæbo.

– Men om vi vil beholde den klassiske stilen, må vi vise frem et bedre bilde av den. Da må vi vise frem diagonalgåing, Daniel Rickardsson-stilen.

Det planlegges også å fjerne skiathlon og erstatte det med jaktstart, slik de gjorde i Toblach for to uker siden, og få inn deler av skicross i fristilsprintene.

Endringene ble diskutert på et møte i Zürich tidligere i høst. Under en kongress i Aten i mai skal det stemmes over flere av forslagene.