Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) planlegger å gjøre flere endringer med langrennssporten. Blant annet vil de fjerne den klassiske sprinten – for å stoppe stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo.

– Utviklingen i den klassiske sprinten har gått mer og mer mot dobbelstaking og løping. Nå er den kjent som «Klæbo-teknikken», sier konkurransesjef i FIS, Pierre Mignerey, til svenske Expressen.

Mignerey mener man så i verdenscupen i Ruka at flere brukte trønderens teknikk.

– Vi er ikke spesielt overrasket, for allerede i sommer så vi videoer av langrennsløpere som løp med ski på gress. Det er helt klart at ungdommer kommer til å kopiere det, for de vil gjøre som Klæbo, sier Mignerey.

Mignerey hevder han ikke har noe imot Klæbo.

– Men om vi vil beholde den klassiske stilen, må vi vise frem et bedre bilde av den. Da må vi vise frem diagonalgåing, Daniel Rickardsson-stilen.

Det planlegges også å fjerne skiathlon og erstatte det med jaktstart, slik de gjorde i Toblach for to uker siden, og få inn deler av skicross i fristilsprintene.

Endringene ble diskutert på et møte i Zürich tidligere i høst. Under en kongress i Aten i mai skal det stemmes over flere av forslagene.