Ustjugov med maktdemonstrasjon

Finn Hågen Krogh ble nummer fem i finalen da Sergej Ustjugov var utilnærmelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sergej Ustjugov (25) gjorde som på fjorårets åpningssprint i Tour de Ski.

– Brutal
Med rå kraft og et vanvittig tempo utklasset russeren konkurrentene i Lenzerheide med et kjemperykk underveis og en forrykende spurt på oppløpet.

Finn Hågen Krogh var eneste norske innslaget i finalen, men klarte ikke å holde følge med de andre hurtigtogene. Krogh ble til slutt nummer fem.

Federico Pellegrino og Lucas Chanavat tok plassene bak seierherren Ustjugov.

– Farten er brutal. Man må ha dagen skal man klare å tukte ham. Jeg hadde ikke nok i finalen til å henge med, sier Krogh til TV 2.

Tok sekunder på Sundby
Fjorårets overlegne Tour de Ski-vinner Ustjugov sendte med det av gårde et virkelig skremmeskudd til konkurrentene. Spesielt Martin Johnsrud Sundby klør seg nok litt ekstra i håret. Han taper mange sekunder til sin russiske utfordrer etter å ha røket ut allerede i prologen.

Krogh er uansett fornøyd med innsatsen og signalene kroppen ga etter det som har vært en trøblete sesongstart. Nå henger han bra med i sammendraget før Touren forsetter med 15 kilometer klassisk søndag.

– Bra fremgang. En fin start på Touren. Jeg har ikke nok å gå med i finalen. Jeg kjenner at jeg har tatt ut mye før finalen, men jeg får med meg bra med bonussekunder. Jeg har generelt sett en bedre følelse enn før, sier Krogh.