Falla parkert av hjemmesensasjon i Tour de Ski-åpningen

Laurien van der Graaff tok sin første verdenscupseier. Maiken Caspersen Falla beste norske på tredjeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av spurten øverst på siden!

Som eneste norske kvinne i sprintfinalen, klarte ikke Maiken Caspersen Falla (27) å forsvare de norske fargene slik vi er vant til å se det.

– Svimmel og uvel
Sprintspesialisten hadde nemlig ikke tempo til å takle sluttspurten til hjemmefavoritten Laurien van der Graaff i den sveitsiske høyden. Amerikanske Sophie Caldwell tok andreplassen foran Falla, som tydelig sliten måtte ta til takke med en tredjeplass.

– Jeg var svimmel, stiv og uvel da jeg krysset mållinjen. Jeg får kjempesyre. Det brenner i lår, armer og rygg. Jeg kjemper meg inn til tredjeplass og finaleplass i dag. Jeg er fornøyd med egen ståpåvilje og guts, sier Falla til TV 2.

Visen kunne nemlig fått en helt annen ende for Falla. I kvartfinalen endte hun ikke blant de to beste, men da alle fem heatene var over kunne hun puste lettet ut ettersom tiden var akkurat god nok til å gå videre.

– Jeg føler jeg har en tøff dag. Det er ikke så mye som går av seg selv. Det ser man i kvarten hvor jeg berger meg på lucky loser. Det er det lenge siden jeg har gjort. På en tøff dag er jeg fornøyd med en tredjeplass, sier Falla.

Ingvild Flugstad Østberg, som var sterkest i prologen, klarte ikke å ta seg videre fra semifinalen. Heller ikke Heidi Weng maktet å ta seg til finale etter å ha endt på tredjeplass i sitt semifinaleheat.

Seieren er van der Graaffs første i verdenscupen.

– Det er utrolig. Å vinne her på hjemmebane er bare helt vilt, sa Graaff i intervjuet med FIS etter målgang.