EGEN SONE: Det er ventet at flere hundre tusen vil delta på nyttårsfeiringen ved Branderburg Gate i Berlin.
EGEN SONE: Det er ventet at flere hundre tusen vil delta på nyttårsfeiringen ved Branderburg Gate i Berlin. Foto: Michael Sohn

Lager egen sikkerhetssone for kvinner under nyttårsfeiringen i Berlin

Tyske myndigheter lager et eget område for kvinner som opplever seksuell trakassering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For to år siden ble flere hundre kvinner antastet under nyttårsfeiringen i Köln.

Når nyttårsfeiringen går av stabelen søndag har tyske myndigheter valgt å legge til rette for at kvinner skal få umiddelbar hjelp dersom de utsettes for seksuell trakassering eller overgrep.

Organisatorene av Tysklands største nyttårsfest, i Berlin, har opprettet en egen sikkerhetssone for kvinner som har blitt utsatt for overgrep eller føler seg truet, skriver The Guardian.

– Det er satt opp en egen sikkerhetssone for kvinner som er ofre for seksuelle overgrep eller som føler seg trakassert, sier politiet i en pressemelding.

Oktoberfest

Det er ventet at flere hundre tusen vil delta på festlighetene i hovedstaden, som skjer ved Brandeburger Torg.

– Vi gjør dette for første gang. Det er noe politiet har etterlyst etter at det ble gjort med suksess under Oktoberfesten i Munchen tidligere i år, sier leder av arrangementet Anja Marx.

Arrangementet består av fyrverkeri, konserter og festligheter langt inn i morgentimene, og Marx understreker at det ikke har vært anmeldte hendelser ved arrangementet i Berlin tidligere år.

Massetrakasseringen i Köln for to år siden sjokkerte hele landet, og kvinner beskrev at de ble trakassert av større grupper med menn i folkemengdene.